Formel 1

Mercedes på knæ - men Formel 1-stjerne vil ikke overtage Rosbergs plads

Mercedes mangler fortsat en kører til næste sæson, men selvom de er ude med snøren, er det ikke alle, der bider på.

Formel 1-feltets absolutte mastodont, Mercedes, mangler en kører til næste sæson, efter Nico Rosberg meget overraskende valgte at stoppe på toppen med et verdensmesterskab.

Derfor har Mercedes-chef Toto Wolff også åbent erkendt, at de kraftigt har overvejet at købe Fernando Alonso fri.

- Man bliver nødt til at overveje Fernando Alonso. Han er en god kører, som jeg har stor respekt for. Han kombinerer talent, fart og erfaring – hele pakken. Men han har også en kontrakt med McLaren-Honda, og derfor er vi nødt til at overveje alle muligheder, har Toto Wolff tidligere sagt til Sky Sports.

Det kræver dog to til en tango, og Fernando Alonso er tilsyneladende ikke den rigtige mand at byde op til dans, hvis Mercedes forventer en partner til 2017-sæsonen.

BBC skriver nemlig, at spanieren har fortalt sit McLaren-Honda-team, at hans eneste mål er at vinde sit tredje verdensmesterskab hos dem.

- Jeg tror på dette projekt. Jeg er engageret, og jeg vil være verdensmester hos McLaren-Honda, har Alonso fortalt i forbindelse med et besøg på holdets fabrik i Surrey.

Verdensmesteren Nico Rosberg meddeler, at han stopper karrieren - blot fem dage efter at han vandt VM-titlen.

Den 35-årige spanier blev verdensmester i 2005 og 2006. Og hans manager Flavio Briatore fortalte også til det italienske nyhedsmedie Gazetta dello Sport i sidste uge, at aftalen selvfølgelig bliver overholdt.

- Vi har en aftale med McLaren, og den vil vi respektere. Så simpelt er det, sagde Briatore.

Alonso har kontrakt med McLaren indtil udgangen af 2017.