Formel 1

Hamilton er stadig sur på Mercedes-toppen: - Et af de mest ubehagelige øjeblikke

Lewis Hamilton er stadig sur over sidste grandprix, og set i bakspejlet mener han, at ledelsens besked om at slippe mesterskabschancen var respektløs.

Det er 22 dage siden, Nico Rosberg kunne kalde sig Formel 1-verdensmester for første gang efter sæsonens sidste grandprix i Abu Dhabi.

Siden har Rosberg valgt at stoppe på toppen og trække sig tilbage, hvilket har efterladt en helt ny situation i Formel 1-feltet og hos tyskerens hold, Mercedes, frem mod den nye sæson.

Hos Mercedes er teamkammeraten Lewis Hamilton, der måtte nøjes med andenpladsen bag tyskeren, dog ikke helt klar til at se frem til den nye sæson.

I stedet har briten brugt de seneste uger på at se tilbage på sæsonen. Og ifølge The Telegraph nager det sidste løb stadig den tredobbelte verdensmester.

I et eksklusivt interview forklarer Hamilton nemlig, at han stadig er sur over teamets instruktioner om at sætte farten op på de sidste omgange, selvom det ville betyde, at hans egen spinkle mesterskabschance ville forsvinde. 

- Det var et af de mest ubehagelige øjeblikke i hele sæsonen.

- Når man bagefter ser, hvad der blev sagt, så føler jeg mig ikke respekteret af de folk, der sagde noget. Det er bestemt ikke det, du forventer fra folk, der leder så mange mennesker, siger Hamilton og pointerer, at situationen ikke er blevet løst.

- Nej, det er den ikke.

Ifølge avisen føler den 31-årige brite, at teamledelsen bad ham om at fralægge sit naturlige vinderinstinkt og gå på kompromis med sin kørestil på de sidste omgange.

Her lå briten til at vinde Abu Dhabis Grand Prix, men ved at slække på farten kunne han trække en hale af kørere op til sig inklusiv Rosberg, Vettel og Verstappen.

Inden løbet var Rosberg bare 12 point foran Hamilton i den samlede VM-stilling, så et par overhalinger af Rosberg, der bare skulle holde sig i top-3, kunne have sendt verdensmesterskabet i favnen på Hamilton i stedet for tyskeren.

Og det er netop den chance, Hamilton stadig er sur over, at han ikke fik lov til at køre fuldt ud. Flere gange var teamledelsen nemlig aktive på løbsradioen, og blandt andet var beskeden i Hamiltons øre angiveligt at sætte farten op, hvis han ville undgå at blive straffet.

Ifølge The Telegraph var Toto Wolff forbavset over Hamiltons udlæg af situationen som respektløs. Overfor Sky Sports har Toto Wolff givet udtryk for, at det var en fejl at give ordrer i den afgørende fase af løbet.

- Sådan som løbet udviklede sig, skulle vi have kommunikeret anderledes og set i bakspejlet ladet dem køre ræs på den måde, de følte, var passende, siger Wolff ifølge Sky Sports.

Det er ikke første gang, Lewis Hamilton langer ud efter teamledelsen hos Mercedes.

Efter løbet i Malaysia, hvor Hamilton måtte udgå med en motorfejl, mere end indikerede briten, at Mercedes med vilje havde saboteret hans løb og stillede spørgsmålstegn ved, hvorfor det altid var hans motorer, der var problemer med, med kommentaren:

- Nogen eller nogle vil ikke have, at jeg vinder i år.

Den teori blev hurtigt afkræftet af Mercedes, der altså nu igen er genstand for kritik fra Lewis Hamilton.