Formel 1

Slår fast efter paparazzifoto: Schumachers helbred er ikke et offentligt anliggende

Schumachers helbred er ikke et offentligt anliggende. Så klar er beskeden fra Formel 1-stjernens talskvinde, der nu lukker for helbredsopdateringer.

Siden den syvdobbelte Formel 1-verdensmester Michael Schumacher i 2013 blev alvorligt kvæstet ved en skiulykke i de franske alper, har der været stor bevågenhed om tyskerens helbred.

På tre år er det dog ikke meget nyt, der er sluppet ud om superstjernens helbred, og derfor kunne den tyske tv-station RTL for få dage siden afsløre, at nogen skulle have taget et billede af Michael Schumacher i hans eget hus for at komme lidt nærmere den information - og tilbudt det til forskellige tyske medier for en pris på omkring 7,5 millioner danske kroner. 

Den episode undersøges lige nu af myndighederne, og den anledning bruger Schumacher-lejren nu til at melde klart ud. De mange fans skal ikke forvente nyt om Schumacher.

- Michaels helbred er ikke et offentligt anliggende., og derfor vil vi fortsætte med ikke at kommentere noget i den retning. Det er også fordi, vi er nødt til at beskytte hans intimsfære. Juridisk set og på længere sigt vil enhver udtalelse om hans helbred formindske omfanget af hans intimsfære, siger familiens talskvinde Sabine Kehm til Fox Sport. 

Siden ulykken i 2013 har der været stille omkring Schumachers tilstand, men allerede inden var der en klar skillelinjen mellem tyskerens private og professionelle liv. Og nu er det udelukkende tyskerens privatliv, det handler om.

- Michael har altid været meget beskyttende omkring sit privatliv. Også i de mest succesrige tider i hans karriere. Han har altid sikret, at der var en klar og tydelig linje mellem hans offentlige rolle og hans private person.

- Vi er klar over, at dette kan være svært at forstå for nogle, men vi er fuldstændig engagerede i forhold til Michaels retningslinjer. Vi kan kun håbe, at folk forstår.

Sammen med beskeden lancerer familien også et "Keep Fighting"-initiativ, der skal bruge den megen positive energi, der sendes i retning af Formel 1-stjernen til at skabe forandring og være et symbol på, at det ikke er en mulighed at give op.