Formel 1

Magnussen nyder julefreden: Derfor kan det blive en fordel

Kevin Magnussen holder juleferie med ro i sindet. Det er første gang, han allerede i november har været sikker på at skulle køre Formel 1 året efter.

Julefreden har sænket sig hos Danmarks mest erfarne Formel 1-kører. I år har Kevin Magnussen nemlig været hurtigere end nogensinde til at få fremtiden på plads i motorsportens kongeklasse.

Allerede den 11. november offentliggjorde Magnussen en toårig kontrakt med det amerikanske Haas-team.

- Det er første gang, jeg går ind til en ny sæson med visheden om, at jeg skal køre Formel 1, siger Kevin Magnussen ifølge F1today.

- Jeg har endnu ikke haft en vinterpause med optimale forberedelser til den næste sæson, så det føles rigtigt godt denne gang. Jeg ser frem til mit næste eventyr.

En mental fordel

Kevin Magnussen er stadig ansat hos Renault indtil årsskiftet, og derfor må han vente lidt med at træne i Haas’ simulator. Det betyder, at han ligesom sidste år skal træne fysisk uden at kunne vænne sig til den nye bil.

Til gengæld kan Magnussen holde mentalt fri, og det betyder endnu mere ifølge TV 2 SPORTs motorsportsekspert Jens Winther.

- Det kommer til at give ham en masse, at han ved, at han har de næste to år på plads hos Haas, fortæller Jens Winther og uddyber:

- Nu kan han nyde at holde fri, fordi han ved, hvornår han skal på arbejde igen – og han ved, hvad han skal lave. Han skal ikke bruge julen på at bekymre sig og tænke: "Får jeg nu et sæde?"

I 2017 kommer Formel 1-bilerne til at have et meget bedre greb i vejen. Det stiller større krav til kørernes fysik, fordi de øgede hastigheder i svingene ganske enkelt gør det hårdere at styre bilen.

Forventer flere point

Det tegner umiddelbart godt for Kevin Magnussen, mener Jens Winther. Han ser nemlig Kevin Magnussen som en fysisk stærk kører, og derfor forventer han også, at Kevin Magnussen kører sig længere op i feltet.

- Det skulle gerne være sådan, at han regelmæssigt kan køre med om pointene. Og at han ikke kun kører med om point, når banen lige passer perfekt til ham, slutter Jens Winther.

Kevin Magnussen scorede i 2016 syv af Renaults otte point.

Tom Kristensen har opfordret Kevin Magnussen til at smide nogle kilo, men Magnussen er ikke enig med legenden - tværtimod.

2017-sæsonens første Formel 1-løb køres i Australien den 26. marts.