Magnussen stikker til sit tidligere hold: - Deres problemer tager lang tid at løse

Kevin Magnussen har stor tro på, at han hos Haas kan slå sin tidligere arbejdsgiver, som han mener har masser af problemer at arbejde med.

Forholdet mellem Renault og Kevin Magnussen blev aldrig helt som håbet og sluttede efter bare en enkelt sæson.

I første omgang virkede det til en skilsmisse uden det helt store drama, men i den seneste tid har det alligevel udviklet sig et mindre pænt brud.

Fra franskmændenes side er kritikken af Magnussen særligt blevet ytret af direktøren Cyril Abiteboul, der har kaldt danskeren ”udisciplineret” og ”skuffende i sin opførsel”, og han mener, at Magnussen brugte undskyldninger for sine præstationer.

Det er vigtigt, at vi slår dem, og jeg tror, vi kan gøre det. Med de problemer, som de har, vil det tage lang tid for dem at forbedre sig

Kevin Magnussen om Renault

I et interview med engelske Sky Sports har Kevin Magnussen heller ikke meget til overs for Abiteboul.

- Det er nemt at sige, at folk laver undskyldninger. Jeg sagde min mening, og det var han utilfreds med. Det er fair nok. Jeg kan ikke forhindre ham i at være utilfreds med mig, men jeg fortryder lidt, at det blev en offentlig sag, siger Magnussen til Sky Sports.

- Jeg synes, man skulle have holdt det internt, hvis man er utilfreds, hvilket han ikke gjorde. Han holdt det ikke mellem os, og det er hans måde at gøre det på. Det er fint nok med mig, siger Magnussen.

2016 var første sæson for Haas i Formel 1, mens Renault vendte tilbage til motorsportens kongeklase med flere verdensmesterskaber i trofæskabet. Alligevel sluttede amerikanerne foran franskmændende.

- Det er fortid nu, og for mit vedkommende er der ingen grund til at tale yderligere om problemerne, som de har. Det betyder ikke så meget længere.

Alligevel kunne Magnussen ikke dy sig for at sende en ny stikpille i Abitebouls retning.

- Som jeg hele tiden har sagt: de har nogle dygtige folk, og det er samtidig nogle gode mennesker, som jeg nød at bruge min tid med. Det er meget få, som jeg ikke kunne sammen med, siger Magnussen med slet skjult hentydning til den franske chef.

- Det er vigtigt, at vi slår dem, og jeg tror, vi kan gøre det. Med de problemer, som de har, vil det tage lang tid for dem at forbedre sig, siger Magnussen om Renault-teamet, som også i 2016-sæsonen havde mere end svært ved at følge med konkurrenterne på banen.

Ifølge Magnussen har starten hos Haas været meget positiv; også sammenlignet med sine tidligere jobs hos McLaren og Renault, der har et noget større økonomisk setup.

- Det har været interessant at se forskellen. Jeg har lært, hvordan penge ikke er alt. Du kan have nok så mange ansatte, men hvis de ikke arbejder sammen, duer det ikke. Så at gå tilbage til det fundementale i opbygningen af et race-team, som vi gør hos Haas, dét er måden at gøre det på. Man kan ikke bare smide folk ind i et projekt og regne med, det giver resultater, siger Magnussen.