Formel 1

Ekspert: Det er Haas' opgave at finde baneplads til Magnussen

Kevin Magnussen starter som nummer 18 ved grandprixet i Canada. Andre Pichette / Scanpix Denmark

Kevin Magnussen havde svært ved at få varme i dækkene ved kvalifikationen til Canadas grandprix, da han igen blev holdt tilbage af trafik.

- Det var virkelig frustrerende. Der skete mange ting - frem for alt trafik. 

Kevin Magnussen var ikke overdrevet tilfreds med sin kvalifikation ved Canadas grandprix i går, hvor Haas-køreren missede Q2 og derfor starter på en 18.-plads.

Danskeren havde også problemer med at sætte gode tider under sine træninger, da han ligeledes blev sat tilbage af trafik. Men ifølge TV 2 SPORTs motorsportsekspert burde der være plads  på banen til at sætte en tid.

- Der var ikke trafikproblemer for Lewis Hamilton blandt andet, men selvfølgelig kan det sagtens være, at han ikke har fået sat tiden, fordi der har været trafik. Men det er altså op til Haas at finde det spot, hvor der er plads til at gøre det, siger TV 2 SPORTs motorsportsekspert Jens Winther.

Det tyder på, at han har døjet lidt mere med setup-problemer på den her bane

Jens Winther, motorsportsekspert TV 2 SPORT

Han fortæller ligeledes, at der også var flere andre ting, som spillede ind på danskerens kørsel. Igen blev han stoppet af dobbelt gult-flag, som tvang ham til at afbryde sin sidste kvalifikationsomgang.

- Det var et grimt mix af, at han ikke fik det ud af dækkene, som han skulle have haft, trafik og så det dobbelte gule-flag til lige at runde fiaskoen af, siger han.

Kevin Magnussen fortæller, at han aldrig rigtig fik en god fornemmelse af bilen, da han ikke fik sat nogle omgange. Ifølge Jens Winther er det nødvendigt, da dækkene lige skal varmes op.

- I forhold til at han ellers har været hurtigere end holdkammeraten Grosjean, så tyder det på, at han har døjet lidt mere med setup-problemer på den her bane og har haft problemer med at få det til at hænge sammen. Generelt synes jeg, at Haas-racerne er langsommere her, end jeg havde forventet.

- Han fik ikke det ud af dækkene, han skulle i kvalifikationen, og efter han skiftede, satte han en meget dårlig tid. De skal bruge nogle flere omgange for at få noget ud af dækkene. Normalt kommer de efter en omgang, hvis de har varmet dem op.

- Men det virkede som om, at det tog længere tid, og den tid han havde simpelthen ikke, da han havde skiftet, siger motorsportseksperten.

Han understreger dog også, at der har været indblandet uheld i mange af danskerens mislykkede løb indtil videre i sæsonen.

- At han så kører ind i dobbelt-gult igen er bare uheldigt, men det var der jo også andre, der blev fanget i. Det er han så blevet nogle gange i år, og det har været skidt for ham hver gang selvfølgelig, siger Jens Winther.

Canadas grandprix køres søndag aften klokken 20 og kan følges i vores liveblog på sport.tv2.dk.