Formel 1

Magnussen: Haas' Ferrari-forbindelser kan blive vigtige i min karriere

Kevin Magnussen tror ikke på, at han kan nå sine mål hos Haas, hvor han har kontrakt til og med 2018-sæsonen.

Når løbslamperne er tændt til Formel 1-grandprixerne er Haas og Ferrari konkurrenter som alle andre.

Men når dækkene er skiftet, benzinen brugt og løbene færdig, så samarbejder de to hold. Haas bruger Ferrari som motorleverandør, og det giver Kevin Magnussen adgang til at bruge Ferraris simulator.

På den lange bane kan samarbejdet med det italienske team blive en gevinst for Kevin Magnussen.

- Jeg har lært mange mennesker at kende hos Ferrari, og det er kun en fordel. Det åbner måske nogle døre – og måske gør det ikke. Men det er i hvert fald værd at tage med.

 - Ferrari fører mesterskabet lige nu, så det vil ikke være et skidt sted at komme hen. Alle racerkørere drømmer om at køre for Ferrari, siger Kevin Magnussen til TV 2 SPORT.

Langt fra Ferrari

Kevin Magnussen har i sæsonens første syv løb kørt sig til fem point i VM-stillingen. Det er fem færre end teamkammeraten Romain Grosjean og 136 point færre end Ferraris Sebastian Vettel, som fører VM-regnskabet.

Danskerens ambition er som bekendt at vinde verdensmesterskabet i Formel 1. En drøm og et mål, der lige nu er meget langt væk, men som Magnussen ikke har opgivet endnu. 

- Jeg ser Haas som et skridt på vejen – måske det vigtigste skridt på vejen i min karriere, fordi det er sted, hvor jeg føler, jeg kan udvikle mig og få lov at vise, hvad jeg kan, lyder det fra Formel 1-danskeren, der erkender at drømmen om en VM-titel i Formel 1 er 'urealistisk' lige nu.

- Det er urealistisk, men her hvor jeg er kommet til nu er også urealistisk at komme til. Der er mange flere mennesker, der vinder i Lotto og bliver millionær, end der er folk, der kører Formel 1.

- Hvis jeg kan komme her til, hvorfor skulle jeg så ikke kunne komme resten af vejen? Sådan kan jeg ikke lade være med at have det. 

Kevin Magnussen kører sit næste Formel 1-løb for Haas, når grandprixet i Baku sættes i gang den 25. juni.