Formel 1

Justin Timberlake skubber Formel 1-kvalifikation i USA

Formel 1-feltet må til oktober rykke en af sine kvalifikationer til det amerikanske grandprix på grund af en Justin Timberlake-koncert.

Der blev rynket på næsen hos flere Formel 1-team i dag, da holdenes punktlige rutine er blevet forstyrret i det amerikanske grandprix til oktober i byen Austin i Texas.

For mens Formel 1-racerne som vanlig har sidste træning på banen lørdag formiddag, så er eftermiddagens kvalifikation til grandprixet nu blevet udskudt med to timer, så den begynder klokken 16 lokal tid i stedet for klokken 14. Det skriver flere internationale Formel 1-medier.

Det sker, da popikonet Justin Timberlake spiller koncert i forbindelse med løbsweekenden, og derfor håber det internationale motorsportsforbund at tiltrække musikelskere til racerbanen ved at flytte kvalifikationen tættere på koncerten.

Det møder kritik hos flere Formel 1-hold, som nu skal vente hele fire timer mellem træning og kvalifikation. Det melder den anerkendte Formel 1-journalist Will Buxton på Twitter.

Det er første gang nogensinde, at Formel 1-programmet ændres på grund af en koncert, og ifølge motorsport.com frygter flere hold, at denne ændring kan komme til at danne præcedens i fremtiden.