Formel 1

Se ruten i København: Dansk forslag til Formel 1-bane godkendt

Ruten til et eventuelt dansk Formel 1-grandprix er blevet offentliggjort.

Et Formel 1-grandprix i Danmark er nu blevet en tand mere konkret.

Ifølge Jyllands-Posten, som har fået aktindsigt hos Københavns Kommune, er en rute gennem Københavns gader nu blevet godkendt af Liberty Media, der ejer Formel 1.

På ruten vil Formel 1-kørerne blandt andet komme til at køre over både Knippels- og Langebro, mens der kommer til at være en hurtig strækning på Amager Boulevard.

Sådan ser forslaget på den danske Formel 1-rute ud i København.

Det er den tidligere videnskabsminister Helge Sander, der står i spidsen for at få Formel 1 til Danmark sammen med Lars Seier Christensen, der er tidligere ejer og direktør i Saxo Bank.

Helge Sander fortæller, at den anerkendte banedesigner Hermann Tilke var imponeret over forslaget.

- Det var tydeligt, at Hermann Tilke var meget begejstret for banen. Den foreslåede rute udgør mange færre forhindringer end det, han havde forventet, når der er tale om en bane i midten af en storby, siger han til Jyllands-Posten.

Det er langt fra sikkert, at den foreslåede rute bliver den endelige, men ifølge Helge Sander bliver det meget få ændringer, der vil blive foretaget, hvis Danmark får tildelt grandprix.

For to uger siden fortalte Helge Sander, at forhandlingerne vil fortsætte på den anden side af sommeren.

- Vi har skabt gode forudsætninger. Vi har fået en banekonstruktør fra Formel 1 til at kigge på mulighederne i København, og han har vurderet dem som gode. Og så har vi været i London og præsentere projektet for Formel 1-organisationen, og de har udtrykt ønske om, at vi fortsætter forhandlingerne efter sommerferien, fortæller Helge Sander til TV 2 SPORT.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har tidligere været ude og sige, at et Formel 1-grandprix vil være fantastisk reklame for Danmark.

Ruten er blevet skabt i et samarbejde mellem den danske racerkører Jan Magnussen og en række Formel 1-ejere. Målet er, at Danmark skal afholde et grandprix i 2020.

I alt kommer ruten til at være 4,55 kilometer lang og vil være med ni sving. Det er 1,2 kilometer længere end bybanen i Monaco, men 1,45 kilometer kortere end bybanen i Baku.