Formel 1

Magnussen slipper for bekymringer i år

Kevin Magnussen skal i år ikke arbejde på at finde et racersæde. Og det er den danske racerkører glad for.

Kevin Magnussen prøver denne sommer noget nyt i Formel 1. At undgå at blive spurgt til næste års kontrakt.

For mens rygterne i Formel 1 tager til omkring, hvem der kører hvor næste år, så valgte ejeren af Haas F1, Gene Haas, at punktere enhver spekulation omkring Kevin Magnussen og Romain Grosjean, da teamejeren meldte ud, at begge kørere også er at finde hos Haas næste år.

- Jeg vidste det godt, sagde Kevin Magnussen til TV 2 SPORT forud for weekendens Formel 1 grandprix.

- Det er rart. Det tager noget pres væk, så man bare kan give den gas og alt, man har, uden at være lidt bekymret for at lave fejl. Selvfølgelig vil man gerne undgå at lave fejl ligegyldigt hvad, men der er ikke noget stort pres.

- Hvis du er i en forhandlingssituation, eller hvis du ikke har en kontrakt for næste år, og du kæmper for at få det, så er der stort pres på for ikke at lave nogen fejl og for hele tiden af at være stabil. Nu kan jeg fokusere på at give den gas uden at bekymre sig for meget om alt muligt andet, sagde den danske racerkører videre.

Det er første gang, at Kevin Magnussen bliver holdt ude af alle spekulationerne.

Man kan bare ind i hvert løb med god energi og gåpåmod og give alt, hvad man har

Kevin Magnussen

I debutåret 2014 kørte danskeren for McLaren, og her fik både Magnussen og den daværende teamkollega at vide, at kun én af de to kunne fortsætte i 2015, da Fernando Alonso kom til teamet.

Igen i 2016 hos Renault var der usikkerhed om fremtiden helt ind til slutningen af sæsonen, hvor en aftale med Haas kom på plads.

Situationer, der har presset Kevin Magnussen.

- Det kan man ikke undgå. Selvfølgelig bliver man stærkere og stærkere hele tiden, men det har helt klart en effekt nu, hvor man ikke skal bekymre sig om næste år. Man kan bare ind i hvert løb med god energi og gåpåmod og give alt, hvad man har, fortalte Kevin Magnussen.

Netop arbejdsroen til teamets kørere er vigtig for Haas’ teamchef Gunther Steiner.

- Det er godt for kørerne at vide, at de har en kontrakt, så de ikke skal kigge rundt efter et ledigt sæde. Det giver dem selvtillid, og de kan fokusere på at køre racerbil og ikke på at få en ny kontrakt, sagde Steiner til blandt andre TV 2 SPORT på dagens pressebriefing.

Ligesom Kevin Magnussen så er Haas’ teamchef Gunther Steiner glad for, at der er styr på fremtiden.

- For mig personligt er det altid stressende at lave kontrakter med kørere. Især i et midterhold. De gode kørere skal man overbevise, de dårlige kørere vil man ikke have, men de vil gerne køre for dig. Det er hårdt arbejde, og det er der i det mindste ikke nu, fortalte Steiner.

Både Gunther Steiner og teamejer Gene Haas har udtrykt stor tilfredshed med danskeren.

Kevin Magnussen har nemlig gjort det, som Esteban Gutierrez sidste år ikke formåede at gøre for Haas. At slutte i top 10.

- I Formel 1 handler det om at score point, og teamet har scoret point med begge biler i år. Sidste år de scorede kun point med én bil. De har haft hårdt brug for to kørere, der kan score point. Det er det, Gene er glad for, sagde Kevin Magnussen.

På søndag klokken 14 får Kevin Magnussen chancen for at køre endnu flere point ind på VM-kontoen, når det ungarske grandprix bliver kørt.