Formel 1

Magnussen misser endnu en træning: - De nye biler er sværere at køre, så det koster

Kevin Magnussen må endnu engang undvære halvanden times træning. En 'mental udfordring' ifølge teamchefen.

Kevin Magnussen må endnu engang starte en Formel 1-weekend med at kigge på fra pitlane.

I denne weekend skal det italienske talent Antonio Giovinazzi nemlig igen køre Kevin Magnussens bil i første træning.

En start på weekenden der sætter Kevin Magnussen tilbage i forhold til konkurrenterne.

- Specielt med de her nye biler, der er lidt sværere at køre, så koster det. Det er sværere at komme ind midt i det hele og prøve at komme op i tempo, sagde Kevin Magnussen, da blandt andre TV 2 SPORT talte med ham i Ungarn.

Derfor er der ekstra pres på at få en god anden træning, når Magnussen igen får sin bil tilbage.

- Man er nødt til at gå til den lige som, man ville gøre normalt. Du er bare lidt bagud, for du har ikke kørt på banen lige så meget, som de andre. De har kørt halvanden time på banen i første træning, så de er lidt foran, fortalte Magnussen.

Teamchef hos Haas, Günther Steiner, ved godt, at det er svært for Kevin Magnussen at gå glip af halvanden times træning.

- Det er ikke ideelt, men det er svært at sætte procenter på, hvad Kevin går glip af. Det er også en mental udfordring. Du er nødt til at komme over det. Ingen kan lide, at der sidder en anden i din bil, men Kevin er hårdfør. Han kommer ikke til at vænne sig til det, men han er nødt til at håndtere det. Han ved, at det er sådan det, sagde Günther Steiner på torsdagens pressebriefing.

Giovinazzi er juniorkører hos Ferrari, og fordi Haas kører med Ferrari-motorer, så skal det unge talent altså træne hos det amerikanske team.

- Jeg accepterer det, som det er. Vi får en masse hjælp fra Ferrari, og så er vi også nødt til at give noget igen. I dette tilfælde give nogle træninger til deres unge kørere, sagde Magnussen om at sidde udenfor i første træning.

At det igen er Kevin Magnussen, som må overlade sædet til italieneren, er egentlig danskerens egen skyld.

Overfor motorsport.com har Magnussen erkendt, at han ikke var skarp nok, da der blev forhandlet kontrakt.

Derfor må den danske Haas-kører overlade sin bil seks gange, mens Grosjean kun må kigge på en enkelt gang.

Teamchef Steiner er dog sikker på, at Magnussen har lært lektien.

- Når vi skal forhandle hans næste kontrakt, så er jeg sikker på, at det bliver nævnt. Man behøver ikke fortælle ham det, han ved det udmærket godt, fortalte Günther Steiner grinende.

I Ungarn låner Antonio Giovinazzi Kevin Magnussens bil i den første træning fredag fra 10.00-11.30, mens danskeren selv kører anden træning fra 14.00-15.30.