Formel 1

Haas-chef bakker Magnussen op efter batalje og tidsstraf

Kevin Magnussen var den eneste opmuntring for Haas i en ellers katastrofal Formel 1-weekend i Ungarn.

Kevin Magnussens amerikanske Formel 1-hold, Haas, går på sommerferie med en jammerlig weekend som seneste minde fra første halvdel af sæsonen.

En smadret racer ødelagde store dele af holdets træning, og i søndagens løb måtte Romain Grosjean udgå tidligt efter et sammenstød med Renaults Nico Hülkenberg - og Kevin Magnussen sluttede som nummer 13 af 16 i det ungarske grand prix.

- Kevin gjorde det rigtigt godt. Hans præstation er det eneste, jeg er glad for i denne weekend - alt andet gik galt, sagde Haas-chef Günther Steiner til TV 2 SPORT efter løbet.

- For mig er det en fornøjelse, at vi kæmper om 11.-, 12.- eller 13. pladsen, selvom nogle måske synes, det er kedeligt, fordi man ikke ser det på TV. Det viser os, at bilen var god, og at han kæmpede godt.

Men måske kæmpede Kevin Magnussen lidt for godt. Efter 61 af søndagens 70 omgange på Hungaroring var danskeren - ligesom sin franske teamkollega - involveret i en situation med Hülkenberg.

Denne gang gik det dog værst ud over tyskeren, som forsøgte at overhale Magnussen på ydersiden i et sving, men blev presset af banen og ud i græsset.

- Jeg ville have gjort det samme mod Hülkenberg i hans position. Man prøver at forsvare sin placering, sagde Günther Steiner.

Uagtet teamchefens opbakning kostede dén manøvre Magnussen en fem-sekunders straf, som sendte danskeren to pladser tilbage i klassementet.

Efter løbet kom det til mundhuggeri mellem Magnussen og Hülkenberg, og tyskeren skulle angiveligt have forsøgt at få tildelt danskeren en hårdere straf af løbets dommere – og dét imponerede ikke Haas-chefen.

- Jeg mener, at det, Hülkenberg gjorde, var barnligt. Der er ingen grund til det.

- Han kan godt sige, at Kevin skulle have været straffet hårdere, men det går måske ud over ham selv i fremtiden. Reglerne er jo skrevet ned, og jeg ved ikke... Vil han have Kevin smidt i fængsel?

- Det var barnligt, og straffen var unødvendig. Hülkenberg gjorde det samme mod Grosjean i første sving, og dommen skulle have været den samme, sluttede Steiner.