Formel 1

Karakterer: Magnussen var middelmådig i Ungarn

Kevin Magnussen gik på sommerferie med en 13.-plads i Ungarns Formel 1-grand prix.

En 13.-plads til Kevin Magnussen og Romain Grosjean, der måtte udgå meget tidligt. Det er de kedelige facts for Haas efter Formel 1-weekenden i Ungarn. Og det afspejles i karaktererne til Kevin Magnussen efter de sidste løb inden sommerferien.

Haas fik en mareridtsagtig start på weekenden, da den unge Ferrari-testkører Antonio Giovinazzi havarerede i Magnussens bil efter blot otte omgange af første træning på den snørklede, ungarske asfalt.

Sky Sports: 5,5 ud af 10

Sky Sports giver Kevin Magnussen feltets næstlaveste karakter, og skriver: Hvis Magnussen ikke havde været involveret i en batalje med Hülkenberg, havde der ikke været noget at sige om danskerens weekend, hvor Haas-raceren ikke virkede hjemmevant på Hungaroring.

Den 11.-plads, han lå til, inden tidsstraffen sendte ham ned som nummer 13, var så godt som det kunne være blevet.

Ferraris Sebastian Vettel og McLarens Fernando Alonso får begge 10, mens Magnussens tidligere kollega hos Renault, Jolyon Palmer, får 5 og Saubers Marcus Ericsson 5,5. Romain Grosjean får et 6-tal.

Autosport: 7 ud af 10

Autosport giver Magnussen en respektabel karakter med begrundelsen: Haas gennemgik det, som teamchef Günther Steiner kaldte holdets værste fredag i Formel 1. Antonio Giovinazzi kørte galt, og så det skulle jo blive svært for Magnussen.

Med færrest træningsomgange af alle - bortset fra Paul di Resta - var det en stærk præstation kun at køre 0,01 sekund langsommere end Grosjean i kvalifikationen. Han kørte Hülkenberg af banen i en intens kamp, som kostede to placeringer i straf.

Karaktertopscorerne er Red Bulls Max Verstappen, Williams' sidtse-øjebliks reservekører Paul di Resta, Fernando Alonso og Toro Rossos Carlos Sainz, der får 9, mens Jolyon Palmer igen skraber bunden med sit 5-tal. Romain Grosjean matcher Magnussens 7-tal.

Auto Motor und Sport: 5 ud af 10

Auto Motor und Sport giver uden yderligere kommentarer Kevin Magnussen et 5-tal, mens teamkollega Romain Grosjean scorer en enkelt karakter højere med sit 6-tal.

Kun Williams' Lance Strolls karakter på 4 er lavere end danskerens, mens Marcus Ericsson ligesom Magnussen får 5. De tre eneste 10-taller i feltet gives til løbsvinder Sebastian Vettel og hans Ferrari-kollega på andenpladsen, Kimi Räikkönen, samt Fernando Alonso, der satte bedste omgangstid i Ungarn.

The Telegraph: 5 ud af 10

The Telegraph har valgt at bedømme de 10 hold ud fra første halvdel af sæsonen, hvor 11 af 20 løb er blevet kørt, og Formel 1 er gået på tre ugers sommerferie. Her ligger Haas i den tunge ende af feltet: Et hold, der har overrasket mange, og som har to kørere i Kevin Magnussen og Romain Gjosjean, der stadig kæmper for at modbevise kritikerne.

De har forbedret deres problematiske bremser, og hvis de fortsætter på samme måde, slutter de nok sæsonen med en respektabel midterplacering.

Sauber får karakteren 3, mens Force India scorer højest af alle hold med et 9-tal.

Netmediet Beyond the Flag rangerer Haas sum nummer 7 ud af de 10 hold i sin såkaldte power ranking efter løbet i Ungarn: Ingen af de to Haas-kørere var med i pointjagten i denne weekend. Det eneste mindeværdige øjeblik kom efter løbet, da Kevin Magnussen kom i verbal krig med Nico Hülkenberg. Det er måske ikke sådan, det yngste hold i feltet skal gøre sig bemærket.

Sauber bedømmes som det øjeblikkeligt svageste hold i feltet, mens Ferrari ikke overraskende vurderes som det stærkeste efter Vettel-Räikkönen-dobbelttriumfen på Hungaroring.