Formel 1

Magnussens boss: Flere bundhold kan hjælpe unge kørere

Springet til Formel 1 er meget stort for mange unge kørere, derfor kunne serien have gavn af flere bundhold, vurderer Haaschefen Günther Steiner.

I Formel 1 har der i mange år været nogle hold, der næsten aldrig scorede point, og som heller aldrig var rigtig tæt på at gøre det. Hold der nærmest havde patent på at starte løbene sidst om søndagen.

Sidste år var holdet Manor på mange måder definitionen på sådan et hold, og tidligere har italienske Minardi været det samme.

Selvom bundholdene ikke var vigtige i kampen om VM-titlen, så spillede de alligevel en nøglerolle i Formel 1, mener Kevin Magnussens chef på Haas, Günther Steiner. Hold som Minardi sørgede nemlig for at give unge kørere erfaring i Formel 1, lyder det fra Haas’ teamchef.

- Da Minardi var her, der var de måske tilfredse med at blive sidst, for de følte, at det var deres pligt at bringe unge kørere frem, siger han til autosport.com.

Et stort spring

En mission der er lykkes flere gange. Blandt de mest prominente navne med Minardi-fortid finder man nemlig Fernando Alonso, Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli og Mark Webber.

- Det er måske en god ting, at vi ikke har de her hold (Bagerst i feltet red.), men måske er det også en dårlig ting.

- Der er et stort spring fra Formel 2 til Formel 1. Du har brug for en smule erfaring. Sporten er så kompleks, og du laver fejl som ung, fordi du ikke har erfaring. 

I årets udgave af Formel 1 er det Sauber, der indtager rollen som bundhold i Formel 1.

Holdet har ind til nu scoret bare fem point i sæsonen.