Magnussen er frustreret over 'stor forskel på folk' i Formel 1

Kevin Magnussen ser gerne, at Max Verstappen var blevet straffet for at presse ham af banen i Italien. Det havde været mest fair, mener danskeren.

Haas-køreren Kevin Magnussen kunne skimte en top-10-plads på Monza-banen, men måtte tage til takke med en plads som nummer 11 i det italienske Formel 1-grandprix.

Det var dog ikke skuffelsen over placeringen lige uden for pointene, der fyldte mest hos danskeren efter løbet, men derimod en episode lige efter, at han var blevet overhalet af Max Verstappen.

Kevin Magnussen forsøgte at svare igen, men den hollandske Red Bull-kører holdt på i sving fire, hvilket tvang 24-årige Magnussen af banen.

- Jeg får ikke helt nok plads af ham (Max Verstappen, red.) til at kunne være på banen, så jeg bliver lige presset ud i græsset og misser svinget. Jeg tror ikke, han gjorde det med vilje, siger Kevin Magnussen, der under løbet var særligt utilfreds med Verstappens kørsel.

- Men min pointe er også bare, at der vil blive givet straf til andre i den situation, og når der ikke bliver givet straf til alle, der laver sådan noget, så er det unfair i mit hoved. Jeg har ikke noget imod at køre hårdt ræs, eller noget imod det Max gjorde. Det er bare frustrerende, når man selv bliver straffet for at gøre det samme.

I Ungarns grandprix i juli blev Kevin Magnussen straffet for sit aggressive forsvar mod Nico Hülkenberg, hvilket kostede ham to placeringer. Efterfølgende efterlyste danskeren stabilitet i straffene, og den seneste tids kontroversielle episoder var også på dagsordenen på et kørermøde fredag.

Hændelsen på 47. omgang af grandprixet på Monza-banen blev undersøgt af løbsjuryen, men det førte ikke til nogen straf til den 19-årige hollænder, der dermed snuppede 10. pladsen og et enkelt VM-point for næsen af Magnussen.

- Hvis vi skal være fair, skulle han (Max Verstappen, red.) også have en straf. Men jeg har ikke noget imod, hvis det bare blev sådan, at der ikke var nogen, der fik straf. Hvis det bare var, at vi kunne køre hård ræs, så vil det være fint, men jeg synes, det er ærgerligt, at der er så stor forskel på folk, lyder det fra danskeren.

Trods sin utilfredshed erkender Kevin Magnussen, at der bare var 10 kørere, der var hurtigere end ham i dag.

- Det var de fem hurtigste teams, der var foran mig. Der var ikke nogen af dem, der udgik. Det var bare det bedste, vi kunne få - desværre, siger han.

Mercedes-køreren Lewis Hamilton vandt det italienske grandprix og tog dermed sin 59. sejr i karrieren. Finske Valtteri Bottas blev nummer to, mens Ferraris Sebastian Vettel snuppde den sidste podieplads.

Med sin triumf i Italien fører Hamilton kampen om verdensmesterskabet. Briten har 238 point, mens Vettel på andenpladsen har 235 point. Kevin Magnussen er nummer 14 med 11 point.