Ødelagt motor stoppede Magnussen i højdramatisk løb

16x9
Kevin Magnussen udgik som sidste af i alt otte kørere. Foto: Scanpix Denmark

Den danske Haas-kører måtte parkere sin racer i pitten, mens Lewis Hamilton vandt for tredje løb i træk.

Kevin Magnussen nåede ikke at køre søndagens Formel 1-grandprix i Singapore til ende.

Den danske Haas-kører måtte udgå med motorproblemer, da der manglede cirka ti minutter af løbet.

Det skete på et tidspunkt, hvor Kevin Magnussen lå nummer 12 blandt de 13 kørere, der stadig var med. Syv kørere var på det tidspunkt udgået af det kaosramte aftenløb.

Blandt andre røg Ferrari-duoen Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen ud allerede på første omgang. Det profiterede Mercedes-køreren Lewis Hamilton sig af.

Briten vandt sit tredje grandprix på stribe og udbyggede sin føring ned til Sebastian Vettel i den samlede VM-stilling. Briten har nu 263 point, mens tyskeren har 235 point med seks løb tilbage.

Magnussen har ikke scoret point i seks grandprixer i træk og er fortsat noteret for 11 point.

Australieren Daniel Ricciardo (Red Bull) blev nummer to i Singapore, mens finnen Valteri Bottas (Mercedes) blev nummer tre.

Sådan forløb grandprixet

Magnussen indledte aftenløbet i Singapore fra en startposition som nummer 16, men det blev der hurtigt lavet om på i regnvejret.

Straks efter starten opstod der en kollision, og tre af de fire forrest startende kørere udgik af løbet på første omgang.

Ferraris Kimi Räikkönen kom afsted med høj fart og forsøgte fra fjerde startposition straks at overhale Red Bull-køreren Max Verstappen, der indledte grandprixet som nummer to.

Den 19-årige hollænder pressede Räikkönen ud mod barrieren, og de ramte hinanden og måtte begge udgå. Räikkönen ramte også sin teamkollega, Sebastian Vettel, men tyskeren kørte i første omgang videre.

Lidt senere på omgangen spandt tyskeren imidlertid af banen og smadrede en frontvinge, og så var løbet slut for ham.

En kæmpe bet for Ferrari og Vettel, der var startet fire placeringer foran Lewis Hamilton. Briten kunne efter uheldet avancere og overtog senere førstepladsen.

Lidt senere måtte McLarens Fernando Alonso udgå. Spanieren var også involveret i kollisionen ved starten.

Da Toro Rosso-russeren Daniil Kvyat kørte ind i barrieren og måtte udgå på 11. omgang, var en fjerdedel af feltet ude af løbet, og der måtte igen safetycar på banen.

Magnussen var i top 10

Magnussen var i pit og fik kørt sig op gennem feltet, blandt andet med en dæk-mod-dæk overhaling af veteranen Felipe Massa (Williams) fra Brasilien.

Danskeren kom i top-10 og lå dermed til VM-point, men Magnussen manglede fart og blev inden for kort tid overhalet af en fransk duo, Haas-kollegaen Romain Grosjean og Force Indias Esteban Ocon.

Grosjean blev senere nummer ni og hentede to point til VM-regnskabet, hvor han er oppe på 26 point.

Med lidt over 20 omgange tilbage blev der skabt fornyet spænding, da Sauber-køreren Marcus Eriksson måtte udgå, så der igen kom safetycar på banen og samling blandt racerbilerne.

På grund af de mange afbrydelser blev løbet desuden sat til at slutte på tid, da det ikke var muligt at gennemføre alle 61 omgange inden for den planlagte tid.

Tyske Nico Hülkenberg (Renault) måtte også udgå, og Magnussen udgik som den ottende kører, inden Hamilton kørte først i mål.

Løbet blev en oprejsning for briten Jolyon Palmer, der tidligere i denne uge fik at vide, at Renault fra næste sæson erstatter ham med spanske Carlos Sainz (Toro Rosso).

Jolyon Palmer blev nummer seks og hentede otte point til VM-regnskabet, hans første point i sæsonen.

Carlos Sainz blev i øvrigt nummer fire i Singapore og hentede 12 point.