Formel 1-ekspert kørte grandprix på afbud – nu går han efter fast sæde

16x9
Paul di Resta måtte pludselig springe til, da Felipe Massa blev syg. Foto: PETER KOHALMI / Scanpix Denmark

Efter at have afløst en syg Felipe Massa er Paul di Resta nu pludselig i spil til et fast sæde i Formel 1.

31-årige Paul di Resta er pludselig dukket op blandt de kørere, der kæmper om et fast sæde næste år.

Skotten har de seneste år været med i Formel 1-miljøet som ekspert for Sky Sports sideløbende med sin funktion som reservekører for Williams.

Men da teamets faste kører Felipe Massa blev syg forud for kvalifikationen i Ungarn, hoppede di Resta til og overtog rattet. Det har fået drømmene i gang hos racerkøreren.

- Jeg har virkelig forsøgt at blive så involveret, som jeg kan. Og det vil jeg fortsætte med at gøre. Jeg har hele tiden gjort det helt tydeligt, hvilken drøm det ville være at komme i bilen, siger Paul di Resta til Autosport.com.

Paul di Resta var i sine unge år et kæmpe talent. I 2006 vandt han Formel 3 foran blandt andre den nu firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel. Så vandt han DTM i 2010, hvorefter han skiftede til Formel 1-teamet Force India.

Jeg beviste over for mig selv, at jeg stadig er dygtig nok til jobbet

Paul di Resta

Efter tre sæsoner valgte teamet at køre videre uden skotten, der tog tilbage til DTM og samtidig blev ekspert for Sky Sports.

I 2016 blev han officiel reservekører for Williams, og under Ungarns grandprix blev der så brug for ham.

Paul di Resta imponerede hele Formel 1-miljøet, da han uden varsel hoppede i den for ham uvante bil til kvalifikationen og selve grandprixet, hvor han gjorde det mere end godkendt, inden bilen fik tekniske problemer.

- Jeg beviste over for mig selv, at jeg stadig er dygtig nok til jobbet. Og måske viste det også lidt mere til resten af verden, at det var kun en smagsprøve på, hvad jeg kan udføre, hvis jeg får en regulær chance, lyder det fra Paul di Resta om det pludselige comeback i Formel 1.

Ifølge det engelske medie overvejer Williams nu at tilbyde Paul di Resta et fast sæde til næste år.

- Det er med at have tålmodighed. Jeg forsøger aktivt at gøre så meget, som jeg kan for at få mig selv i spil til sædet, siger di Resta om muligheden.

Men skotten kæmper med veteranen Felipe Massa og den tidligere Formel 1-kører Robert Kubica om den eftertragtede plads.

- Jeg har ikke tænkt på andet. Når du kan se en mulighed, så er det med at gribe den. Alt andet er ligegyldigt lige nu, siger Paul di Resta.

Næste Formel 1-løb bliver kørt i den kommende weekend, hvor det malaysiske grandprix venter.