Magnussens hold får dispensation efter bizart uheld

16x9
Romain Grosjeans racer bliver løftet af banen efter uheldet. Foto: AHMAD YUSNI / Scanpix Denmark

Haas har fået en dispensation, der gør det muligt at reparere på Grosjeans-racer hele natten uden følgestraf.

Det så voldsomt ud, da Kevin Magnussens team-kollega, Romain Grosjean, bankede ind i barrieren ved dagens træning forud for F1-grandprixet i Malaysia.

Et kloakdæksel stak op fra vejen, da franskmanden kom bankende over asfalten. Det ramte Grosjean, og så fortsatte Haas-raceren ellers henover gruset og endte i barrieren.

Romain Grosjean slap uden skrammer, men det samme kan ikke siges om bilen. Ifølge flere medier har uheldet ødelagt udstyr til en værdi af cirka 4 millioner kroner. Det skal Haas nu i gang med at reparere, så bilen er klar til morgendagens træning og efterfølgende kvalifikation.

Det er her, den særlige dispensation kommer ind i billedet. Normalt får Formel 1-holdene nemlig tildelt en straf for at reparere og udbedre diverse skader og mangler på bilen efter midnat. Men Haas-mekanikerne kan se frem til overarbejde. De har hele natten til at få raceren klar, og det er uden mulig straf.

- Grosjean er helt uden skyld. Vi betragter uheldet som ‘force majeure’, siger FIA om deres beslutning for dispensationen.

Hovedpersonen selv var ikke godt kørende ved dagens træning, hvor han satte fjerdedårligste tid. Franskmanden er dog fortrøstningsfuld forud for morgendagens strabadser.

- Jeg er ked af det på holdets vegne, de har hårdt arbejde foran sig med at gøre bilen klar. Vi prøver at finde nogle ting, vi kan forbedre, så vi er hurtigere i morgen. Jeg tror, drengene klarer den, sagde Grosjean efter uheldet ifølge Telegraph.