Formel 1

Magnussen slutter uden for pointene i Malaysia

Kevin Magnussen fik ingen point i Malaysias grandprix Scanpix Denmark

Kevin Magnussen startede som nummer 17 ved søndagens grandprix og rykkede en del pladser frem i starten. Han kom dog aldrig helt frem til pointene.

Racerkøreren Kevin Magnussen (Haas) endte som nummer 12 i søndagens Formel 1-grandprix i Malaysia, der blev vundet af Max Verstappen (Red Bull).

Verstappen, som lørdag blev 20 år, overhalede Lewis Hamilton (Mercedes) allerede på fjerde omgang, og den placering holdt hollænderen hele vejen til mål.

Dermed vandt den blot 20-årige Red Bull-kører på den bane, hvor han i 2015 blev den yngste kører nogensinde til at tage point i Formel 1. 17 år var han dengang, hvor det blev til en syvendeplads.

Det virkede som om, at Hamilton og Mercedes-ledelsen var tilfredse med andenpladsen, og den blev også sikkert forsvaret.

Sebastian Vettel (Ferrari), som jagter Hamilton i kampen om verdensmesterskabet, var hæmmet af en dårlig kvalifikation og skulle starte bagest i feltet.

Tyskeren avancerede dog kraftigt allerede fra begyndelsen og endte som nummer fire. Treer blev Daniel Ricciardo (Red Bull).

Magnussen var også hurtig fra start og avancerede otte pladser til en placering som nummer ni.

Danskeren kunne dog ikke holde placeringen, røg i pitten efter ti omgange og raslede ned i feltet igen.

Magnussen var også i hård kamp med Fernando Alonso (McLaren), og der var kontakt mellem de to tidligere holdkammerater hos McLaren.

I radioen kunne man høre både Magnussen og Alonso svine hinanden til. Alonso kaldte blandt andet Magnussen for "en idiot".

Kort efter var Magnussen også i kontakt med Jolyon Palmer (Renault), og igen var danskeren ophidset over rivalens kørsel.

Magnussen meddelte over radioen, at han kunne mærke, at bilen var beskadiget, og han ikke vidste, hvor lang tid den kunne holde.

Haas-raceren holdt dog til mål, men igen endte det med nul point, da bilerne i top-10 simpelthen var hurtigere.

Drama før og efter løbet

Der var mere dramatik både inden starten og sågar efter grandprixet i Kuala Lumpur. 

Allerede tidligt søndag morgen havde Kimi Räikkönen (Ferrari) store problemer kort inden starten og var nødt til at køre i pitten og få repareret bilen.

På grund af de mange udskiftninger af dele i bilen betød det, at han skulle starte bagest i feltet som nummer 20.

Mekanikerne kunne dog ikke nå at få Räikkonens bil klar til ræs, så finnen udgik som den første allerede inden løbet startede.

De eneste kørere til at gennemfører alle løb indtil videre i sæsonen, er Mercedes-køreren Lewis Hamilton og Esteban Ocon fra Force India. 

Og Vettel, der netop var trillet ind over målstregen som nummer fire, stødte sammen med Lance Stroll (Williams) og fik smadret sin racer så meget, at han ikke kunne køre videre.

Hamilton fører i den samlede stilling med 281 point. På andenpladsen har Vettel 247 point.

Magnussen har høstet 11 point efter 15 løb i denne sæson, hvor der resterer fem løb.

Romain Grosjean, Magnussens holdkammerat, endte søndag en placering dårligere end danskeren. 

Næste grandprix køres i Japan mellem  6. og 8. oktober.