Mercedes-chef føler med Hamiltons største konkurrent

16x9
Lewis Hamilton og Sebastian Vettel under Canadas F1-grandprix. Foto: Mark Thompson / Scanpix Denmark

For anden Formel 1-weekend i træk oplever Ferraris Sebastian Vettel modgang. Søndag starter tyskeren bagerst i Malaysia efter motorproblemer.

En ulykke kommer sjældent alene. Det må Sebastian Vettel sande i disse uger.

For 14 dage siden udgik han af Singapores grandprix, hvor Lewis Hamilton øgede sit forspring i VM-stillingen til 28 point. Og denne søndag har tyskeren 19 kørere foran sig, når de grønne lamper tændes på Sepang.

I lørdagens kvalifikation i Malaysia nåede Vettel ikke at få registreret en tid på grund af motorproblemer, og fra pitområdet kunne han se Hamilton tage karrierens 70. pole position.

Mercedes-lejren ser ingen problemer i at udnytte Ferrari-kørerens uheld, men teamchef Toto Wolff kan alligevel ikke lade være med at have sympati for Vettel.

- Det handler om at vinde løb og vinde mesterskabet. Det er vores målsætning. Men jeg kan føle med Ferrari og Sebastian, fordi jeg ved, det er en svær situation, siger Toto Wolff ifølge Autosport.

Sebastian Vettel taler med en Ferrari-kollega under fredagens første træning i Malaysia.
Sebastian Vettel taler med en Ferrari-kollega under fredagens første træning i Malaysia. Foto: DIEGO AZUBEL / Scanpix Denmark

- Vi har været samme sted. Jeg så Lewis' motor gå op i røg i Budapest i 2014. Jeg har set hans motor eksplodere i Malaysia sidste år med en solid føring, der ville have genvundet hans forhåbninger om et mesterskab. Så jeg kan relatere til det.

Kan vinde hurtigt frem

I 2010 opnåede Lewis Hamilton en sjetteplads efter at have startet som nummer 20. Sebastian Vettel tror på, at han også kan overhale flere konkurrenter, men erkender, at meget skal gå hans vej.

- Det afhænger af løbet. Ja, vi har en hurtig bil i denne weekend, så vi burde absolut være i stand til at komme hurtigt frem, siger Sebastian Vettel til Formel 1's hjemmeside og fortsætter:

- Vi har flere dæk end alle andre, og vi kan måske gøre noget med strategi - og hvis safety car kommer ud på et tidspunkt, der passer perfekt, kan det bringe dig tilbage i kampen.

Sebastian Vettels teamkollega Kimi Räikkönen starter ved siden af Lewis Hamilton, mens danske Kevin Magnussen starter fra niende startrække.

Malaysias grandprix begynder kl. 09:00 dansk tid.