Pitstop var skyld i Haas' katastrofale dobbelt-exit: - Det må ikke ske

Romain Grosjean og Kevin Magnussen udgik begge af det australske grandprix kort efter at have været forbi pitten.

Ærgrelsen var til at få øje på hos mekanikerne i Haas-garagen, da Romain Grosjean og Kevin Magnussen med få omganges mellemrum kørte ud af pitten.

For mekanikerne så ud til at vide med det samme, der var noget galt. Noget som kørerne først fandt ud af kort efter, da hverken Magnussen eller Grosjean nåede at køre en omgang, før de måtte udgå.

TV-billederne viste Haas' teamchef, Günther Steiner, tage sig til hovedet i frustration over, at begge biler, som lå til en topplacering, nu var ude af løbet.

Han kunne efterfølgende fortælle til TV3 SPORT, at holdet ikke ved, hvad fejlen konkret var, men at det kom i forbindelse med de venstre hjul, der var blevet monteret i forbindelse med pitstoppene.

- Det er en fejl, som simpelthen ikke må ske på det her niveau overhovedet, siger Jacob Hammerholt, der er TV 2 SPORTs motorsportsreporter.

Straffet for fejl

I Magnussens tilfælde var det galt med venstre baghjul, som han nåede at køre en halv omgang med efter pitstoppet, inden han måtte udgå.

- Der var noget, der knækkede. Enten i gearkassen eller i baghjulsophænget, så jeg ikke havde noget drive, siger han til ritzau.

Grosjean mærkede allerede problemerne i sin bil i første sving efter pitstoppet.

- Det var forhjulet (venstre, red.), der ikke var sat ordentligt fast til bilen. Men jeg kunne ikke fornemme det. Lyset blev grønt, og jeg kørte, siger Grojsean til ritzau.

Haas er efterfølgende blevet straffet for unsafe release, som betyder, at det er ulovligt at køre ud af pitten, hvis hjulene ikke er skruet ordentligt på, da det kan være til fare for de andre kørere.

Den internationale motorsportsunion, FIA, har derfor straffet Haas med en bøde på 5000 euro for hvert pitstop. I alt svarende til cirka 75.000 kroner.

Sebastian Vettel vandt det australske grandprix for Lewis Hamilton og Kimi Kimi Räikkönen.