Mekaniker påkørt af Ferrari-stjerne - har brækket benet to steder

16x9
Det gik helt galt under et pitstop, da Ferraris Kimi Raikkonen påkørte en mekaniker efter et fejlslagent pitstop. Foto: Giuseppe Cacace / Ritzau Scanpix

En mekaniker fra Ferrari har pådraget sig to brud på benet efter et fejlslagent pitstop under søndagens grandprix i Bahrain.

Kimi Räikkönen fra Ferrari påkørte søndag en af holdets mekanikere efter et fejlslagent pitstop, der tvang finnen til at udgå.

Situationen opstod efter 36 omgange, da den 38-årige racerkører pittede for anden gang i løbet. Ferraris pitcrew havde problemer med at skifte Räikkönens venstre baghjul, men af ukendte årsager blev der alligevel givet grønt lys til at forladen pitten. Og det var i den situation, at mekanikeren ved navn Francesco ikke nåede at flytte sig.

- Vores mekaniker har tilsyneladende brækket et underben og skinnebenet. Vores tanker er hos Francesco, skriver Ferrari på Twitter, mens man på TV-billederne kunne se hele underbenet dreje den forkerte vej.

Kimi Räikkönen var med sin tredjeplads på vej på podiet, men episoden resulterede i stedet i, at han måtte hoppe ud af sin røde racer og få skubbet den i garagen.

- Jeg kørte, da jeg fik grønt lys, og jeg så ikke, hvad der skete bag mig. Desværre kom han til skade, men mit job er, at jeg skal køre, når lyset skifter. Jeg håber, han er okay, sagde Kimi Räikkönen til Autosport umiddelbart efter løbet.

Det italienske mandskab kan trøste sig ved, at holdets tyske stjerne Sebastian Vettel vandt løbet og dermed topper verdensmesterskabet med 50 point efter to sejre i to løb. Men på podiet var tyskerens tanker hos den uheldige mekaniker.

- Jeg er en smule trist, da en af vores mekanikere kom til skade under et pitstop med Kimi. Jeg sender ham min medfølelse. Det er en blandet dag, sagde Sebastian Vettel ifølge Sky Sports.

Det er ikke første gang, at der bliver fejlet i pitten i denne sæson. I årets første grandprix måtte både Kevin Magnussen og Romain Grosjean fra Haas udgå, efter amerikanernes pitcrew ikke havde skruet hjulene ordentligt på.

Den Internationale Motorsportsunion, FIA, valgte efterfølgende at straffe holdet med en bøde for at lade bilen køre i 'usikker tilstand'. Det samme blev Ferrari straffet for under fredagens anden træning, hvor Räikkönen blev sendt ud med et løst hjul. Og under søndagens grandprix kom det frem, at FIA nu vil undersøge Ferrari for endnu en unsafe release. 

Sebastian Vettel er nummer ét i den samlede VM-stilling, hvor han har 17 point ned til Lewis Hamilton på andenpladsen. Kevin Magnussen er nummer ni, efter han søndag scorede 10 point med sin femteplads.