Formel 1

Ferrari har fået bøde for påkørsel af mekaniker

Det gik helt galt under et pitstop, da Ferraris Kimi Raikkonen påkørte en mekaniker efter et fejlslagent pitstop. Giuseppe Cacace / Ritzau Scanpix

Francesco Cigarini har været igennem en vellykket operation, efter hans ene ben blev ramt af en Ferrari-racer.

Ferrari er blevet straffet for, at de lod Kimi Räikkönen køre for tidligt ud af et pitstop, da der manglede 21 omgange af Bahrains grandprix.

En hændelse, der resulterede i et dobbelt benbrud til holdets mekaniker Francesco Cigarini, da han var i gang med at skifte venstre bagdæk.

Det italienske hold har fået en bøde på 5000 euro for unsafe release samt en bøde på 50.000 euro for at gøre skaden på en del af personalet på holdet. Begge er udstedt af Den Internationale Motorsportsunion, FIA.

Cigarini nåede ikke at få skiftet bagdækket, inden han blev ramt. Da en kører ikke må have forskellige type dæk på, betød uheldet, at Räikkönen fra en tredjeplads måtte trække sig fra løbet.

Lige efter episoden gik finnen direkte i garagen uden at tilse Cigarini. Men i en pressemeddelelse fra Ferrari om aftenen gav han udtryk for stor bekymring for sin mekaniker.

- Hvad der skete med vores fyr Francesco i dag ved pitstoppet er meget uheldigt. Jeg har ondt af ham, og jeg håber, han snart bliver klar igen, siger Kimi Räikkönen i en pressemeddelelse fra Ferrari.

Vellykket operation

Løbet blev vundet af Räikkönens holdkammerat, Sebastian Vettel. På trods af sejren ville han ikke betegne det som en glædens dag.

- Hvis en person er skadet, er det skidt for os, sagde han efter at have udskudt sit pressemøde for at få en status på Cigarini.

Natten til mandag kunne den italienske mekaniker berolige kørerne og resten af holdet.

- Operationen gik godt. Jeg bliver nødt til at takke alle de folk, der har været bekymret for mig. Intet andet end et stort tak. Kram, skriver Francesco Cigarini på sin Instagram-profil med et billede af sig selv i hospitalssengen.