Dobbelt benbrud skræmmer ikke Haas-chef: - Et element af risici

16x9
Det gik helt galt, da Ferraris Kimi Räikkönen påkørte en mekaniker efter et fejlslagent pitstop. Foto: Giuseppe Cacace / Ritzau Scanpix

Trods problemer og en alvorlig ulykke skal der ikke ændres på forholdene omkring pitstops, det mener Haas' teamchef, Günther Steiner.

8 ud af 10 Formel 1-teams gennemførte deres pitstops på under tre sekunder ved Bahrains grandprix i sidste weekend.

I langt de fleste tilfælde var det hurtigt ind og hurtigt ud af pitten, men i ét tilfælde endte det helt galt hos Ferrari. Kimi Räikkönen blev sendt af sted, mens mekanikeren Francesco Cigarini ikke var kommet væk. Det resulterede i en udgået racer og et dobbelt benbrud hos Cigarini.

Hvis du gør alting hunderede procent sikkert, hvorfor fanden skulle man så se Formel 1-løb?

Günther Steiner, Haas' teamchef

Derfor bliver der op til weekendes grandprix i Shanghai, Kina, stillet spørgsmålstegn ved, om udførelsen af pitstops simpelthen går for hurtigt, og der tænkes for lidt på sikkerheden. Et tema, der vækker forståelse hos Haas' teamchef, Günther Steiner, der dog er klar i mælet.

- Det er et svært spørgsmål. Fra vores synspunkt gjorde det ikke ligefrem vores pistops bedre (da to biler udgik i Australien, red.), men det giver et andet element af risici til løbet. Det var vores fejl, og vi betalte prisen for det, fortalte han ifølge Sky Sports den samlede presse.

Ved årets første grandprix i Australien fik Haas således bøder for samlet 75.000 kroner for to gange at sende en bil på banen i usikker tilstand (unsafe release). I Bahrain fik Ferrari bøder for 75.000 for det samme, mens det kostede holdet yderligere 370.000 kroner at gøre skade på dele af holdets personale.

For Günther Steiner er det ene eksempel dog ikke ensbetydende med, det nu er blevet for farligt under pitstops i Formel 1.

- Hvis du gør alting hundrede procent sikkert, hvorfor fanden skulle man så se Formel 1-løb?

- Jeg siger ikke, at vi skal sætte folk i fare, men hvor mange år er det lige siden, vi sidst havde personskade (i pitten, red.)? Det er en farlig sport, og det kan ske. Når man spiller fodbold, brækker man også benet nogle gange. Jeg føler med manden, og det skulle ikke være sket, men det skete, og det kan vi alligevel ikke lave om på nu, sagde Steiner.

Haas-holdet har også selv været i fokus. Formel 1-direktør Charlie Whiting er nemlig alt andet end tilfreds med Romain Grosjeans Haas-racer. Den historie kan du læse mere om her: