Formel 1

Magnussen er ikke i tvivl om, hvorfor han er startet så stærkt

Det kinesiske grandprix i Shanghai er næste udfordring for Kevin Magnussen og Haas. Greg Baker / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen ser det som en fordel, at han kører sin anden sæson for Haas-teamet.

Ser man bort fra den famøse pitstop-fadæse i Australien, har Kevin Magnussen haft en forrygende sæsonstart. Søndag tangerede han Haas-teamets bedste resultat nogensinde med en femteplads i Bahrain, og det har affødt stor anerkendelse.

Medier fra nær og fjern stod efterfølgende klar med topkarakterer til den 25-årige racerkører, der ligeledes topper Formel 1's officielle 'power ranking'.

Danskeren selv udpeger det faktum, at han har gang i sin anden sæson hos Haas, som en væsentlig faktor.

- Forberedelsen er langt bedre. Der var en masse gode ting sidste år, som vi har kunnet bygge på, så når vi kommer til løbene, kan vi se tilbage på sidste år og den måde, vi gjorde tingene på.

- Fra det perspektiv kan vi gøre det bedre. Jeg tror, det er en stor fordel at få det andet år med holdet, men det ser jeg først nu, for jeg har aldrig været på et hold mere end et år. Det er klart for mig nu, at det er lidt af en fordel, fortæller Kevin Magnussen til ESPN.

Bilen er blevet bedre

Den danske Haas-kører peger desuden på, at teamets udstyr er blevet kraftigt forbedret siden samme tidspunkt sidste år.

- Det er en kombination af flere ting. Selvfølgelig har jeg en bedre bil end i starten af sidste år, og samtidig er det en anderledes fornemmelse at gå ind til denne sæson, når man kender holdet og det hele, siger Kevin Magnussen, der også værdsætter, at han selv har haft indflydelse på bilens udvikling.

Særligt Pirelli-dækkene har tidligere voldt det amerikanske team problemer, men ifølge Magnussen lysner det på den front.

- I år virker det til at være lidt nemmere for os. Selv først på weekenden, da vi endnu ikke for alvor havde fået styr på dækkene, blandede vi os med top fire-holdene. Jeg føler, at vi har et bedre udgangspunkt, end vi havde sidste år, men vi skal stadig forbedre os.

Kevin Magnussen er i fuld gang med forberedelserne til sæsonens tredje grandprix: