Formel 1

- Grosjean er presset af Magnussen, siger Formel 1-reporter

Kevin Magnussen sluttede anden træning på en syvendeplads. Johannes Eisele / Ritzau Scanpix

Grosjean er blevet presset af Kevin Magnussen i starten af sæsonen, og det har han svært ved at håndtere, siger TV 2 SPORTs Formel 1-reporter.

Kevin Magnussen har fået en forrygende start på denne Formel 1-sæson. 

Danskeren har indtil videre hentet 10 point til sin konto i kørernes mesterskab, imens Haas-kollegaen, Romain Grosjean, stadig har sine første point til gode. Magnussen satte endnu engang franskmanden på plads i fredagens træninger, hvor han var bedre i både første og anden.

Hele starten på denne sæson viser, at danskeren er på et højere niveau i forhold til tidligere, og at Grosjean skal føle sig truet. Det mener TV 2 SPORTs Formel 1-reporter Jacob Hammerholt.

- Grosjean er uden tvivl presset. Han var allerede presset i momenter af sidste dele af sæsonen sidste år, hvor Kevin Magnussen kom ind og kørte fremragende. 

- Det er en ny situation for franskmanden, der skal vænne sig til, at han kører sammen med en af de hurtigste kørere i feltet. Han skal døje med en dansker, der kører rigtig stærkt og presser ham. Han skal vænne sig til det, og det virker til, at han har svært ved, at der er en dansker, der stjæler fokus hos Haas-teamet. Magnussen skal udnytte det og blive ved med at holde det her pres på Grosjean, siger Jacob Hammerholt.

- Men det er på alle mulige måder en god situation for teamet. De vil gerne have to kørere, der presser hinanden. Det er rigtig irriterende for et team, at have en kører, der er meget hurtigere end den anden, for så opstår der ikke en udvikling af bilen og teamet.

Danskeren fandt farten i træningen

Selvom Kevin Magnussen har haft overtaget i forhold til placeringerne i grandprixerne indtil videre, så er det faktisk franskmanden, der har været stærkest i træningerne.

Grosjean var hurtigst i alle seks træninger inden denne weekend i Shanghai, men fredag fik danskeren lavet om på det. Magnussen var med helt fremme på syvendepladsen. Dog er det en placering, der bliver svær at toppe.

- Der er de her tre teams (Mercedes, Ferrari og Red Bull, red.), der har meget hurtige biler i Formel 1, og de er svære at hamle op med. Men det er en fornuftig start på weekenden. Vi skal huske, at det kun er træning, men derfor er det stadigvæk et rigtig godt rygstød for hele teamet - og især for Kevin Magnussen - at tage med ind til kvalifikationen lørdag, siger Jacob Hammerholt.

Tredje og sidste træning samt kvalifikation finder sted tidlig lørdag morgen dansk tid.