Formel 1

Kørte næsten Magnussen af banen: Her er Grosjeans forklaring

Romain Grosjean giver dårlig kommunikation skylden for, at han kom i vejen for Kevin Magnussen i Bahrains Grand Prix. Greg Baker / Ritzau Scanpix

Haas’ Romain Grosjean var tæt på at køre Kevin Magnussen af banen i Bahrains Grand Prix. Nu forklarer han hvorfor.

Kevin Magnussen var rasende.

Danskeren var lige kommet ud på friske dæk, måske kunne han nå fjerdepladsen, men femtepladsen i grandprixet i Bahrain skulle forsvares.

Den danske Haas-kører gjorde klar til overhaling af sin franske teamkollega Romain Grosjean. Franskmanden var på langsommere dæk og rodede rundt langt tilbage i feltet. Kevin Magnussen skulle bare hurtigt og nemt forbi.

Det var en uheldig situation

Romain Grosjean

Men Romain Grosjean var fuldt fokuseret på sin kamp med den foranliggende Force India-racer og lod ikke Magnussen komme forbi.

Til stor frustration for danskeren, der bandede i radioen.

- Hvad fanden laver han? Gutter, kom nu lige?

- Få ham fucking af vejen!

Flere dage efter forsøger den franske Haas-kører nu at nedtone situationen med sin danske kollega over for det amerikanske medie ESPN.

- Vi havde en god snak om det i teamet, og sagen er lukket. Det var uheldig timing, fordi Kevin kom ud, og jeg var lige bagved Force India, og jeg var på vej til at lave en overhaling, siger Grosjean, der dog erkender, at han havde fået besked om, at danskeren var på vej.

- Jeg vidste, Kevin kom bagfra på nye dæk, men jeg vidste ikke om det var et, to eller fire sekunder bagefter, når du ikke ser noget i spejlene og er fokuseret på Force India.

- Det var dårlig kommunikation, fordi Kevin troede, at jeg ville lukke ham forbi på indersiden, men jeg vidste ikke, at han var lige bag mig, da jeg kørte mit eget løb. Det var en uheldig situation, siger Grosjean til ESPN.

Grosjean udtalelser flugter med, hvad Haas' teamchef Günther Steiner udtalte om situationen umiddelbart efter grandprixet i sidste weekend.

- Jeg vil ikke kalde det en misforståelse. Der var noget dårlig kommunikation. Fra vores eller min side, sagde Günther Steiner ifølge EkstraBladet.

Kevin Magnussen endte med at køre sig til en femteplads i Bahrains Grand Prix, mens Romain Grosjean blev nummer 15.