Formel 1

McLaren får bøde efter anden træning

Stoffel Vandoorne måtte forlade sin bil efter et mislykket hjulskift. Lluis Gene / Ritzau Scanpix

Endnu engang har et team fået en bøde efter et pitstop, som ikke gik efter planen. McLaren har nemlig fået en bøde på 37.000 kroner.

McLaren og Stoffel Vandoorne må en tur i pengepungen efter anden træning inden Kinas grandprix.

Teamet har fået en bøde på 5.000 euro, omkring 37.000 kroner, efter at Stoffel Vandoorne forlod pitten med et løst hjul. Det skriver Autosport.

Vandoorne var lige kørt ud på banen efter et pitstop, men måtte kort efter køre ind til siden igen. Belgierens højre baghjul var ikke sat ordentlig fast efter pitstoppet, og han måtte transporteres tilbage igen ved hjælp af en kran.

McLaren og Vandoorne fik efterfølgende bøden, men fik ikke placeringsstraf i grandprixet på søndag, som reglerne ellers foreskriver. Vandoorne gjorde nemlig det korrekte ved at stoppe med det samme, og han kan derfor nøjes med at betale bøden.

FIA har fokus på pitstops

Den Internationale Motorsportsunion, FIA, er særdeles strikse omkring Formel 1-racere, der bliver sendt ud på banen med løse hjul. Således er det heller ikke unormalt, at køreren straffes med flere placeringer i det efterfølgende grandprix.

Dette er dog ikke sket med McLaren. FIA har dog ekstra fokus på det i træningerne, da de har tid til at holde øje med det.

Belgierens uheld kommer efter en stribe af den samme af slags.

I Australien måtte begge Haas-kørere, Romain Grosjean og Kevin Magnussen, udgå på grund af samme problem som Vandoorne, imens en Ferrari-mekaniker brækkede et ben i sidste weekend, da Kimi Raikkonens pitstop gik galt.

Den sidste træning og kvalifikation til Kinas grandprix bliver kørt tidlig lørdag morgen dansk tid.

Herunder kan du se resultatet af anden træning: