Formel 1

Hamilton kalder Ferraris dominans for 'meget besynderlig'

Lewis Hamilton har endnu ikke stået øverst på podiet i denne Formel 1-sæson.

Ferrari starter som nummer ét og to i Kina og fortsætter dermed deres forrygende sæsonstart.

I de sidste par sæsoner har Lewis Hamilton og Mercedes været vant til at være de hurtigste i Formel 1.

I denne sæson har historien været en anden.

Ferraris Sebastian Vettel har vundet de første to Formel 1-løb, og i kvalifikationen til grandprixet i den kinesiske by Shanghai sluttede begge Ferrari-biler foran Mercedes.

- Lige nu tænker jeg ikke så meget på Ferraris stabilitet. Jeg forsøger mere at forstå, hvorfor vi mangler fart, sagde Hamilton på lørdagens pressemøde, inden han alligevel valgte at snakke videre om Ferrari.

- Af en eller anden grund virker deres bil hvor som helst. Det er meget besynderligt. I Bahrain, hvor det er meget varmt, forventede vi, at Ferrari ville være stærke, men i Kina er de endnu stærkere, end vi forventede.

En 'chokerende' træning

Da der skulle køres om pole position i lørdagens kvalifikation blev forskellen på de to teams udstillet, da Vettel var over et halvt sekund hurtigere end Mercedes-kørerne.

Det tyske team var ellers hurtigst i Q2, hvor kvalifikationen skulle skæres fra 16 til 10 kørere. Her havde Hamilton god fart på sine softdæk.

Det var det eneste tidspunkt i kvalifikationen, hvor han følte, at bilen opførte sig normal. Ellers var han overrasket over, at bilen opførte sig så ustabilt.

- I dag (lørdag, red.) var helt chokerende, da vi kørte den tredje træning, hvor bilen var helt anderledes, fortæller Mercedes-køreren, som snurrede rundt i den sidste træning.

Sebastian Vettel har 50 point og fører verdensmesterskabet. Lewis Hamilton har 33 point, mens holdkammeraten hos Mercedes, Valtteri Bottas har 22 point.