Formel 1

Irriteret Magnussen: - Jeg synes, at vi havde god fart

Kevin Magnussen starter som nummer 11 i søndagens grandprix. Greg Baker / Ritzau Scanpix

Det irriterer Kevin Magnussen, at han ikke kom i Q3, men omvendt kan det også være en fordel, siger han.

Formel 1-køreren Kevin Magnussen er ærgerlig over, at han ikke fik mulighed for at køre med om startplaceringerne i top-10 under lørdagens kvalifikation til søndagens grandprix i Shanghai.

Danskeren var 0,016 sekunder fra at køre med i den afgørende kvalifikationsrunde, men samtidig er han ikke helt ked af at skulle starte som nummer 11 søndag.

Det er selvfølgelig stadigvæk irriterende, for jeg følte, at vi havde god fart i dækkene og godt kunne have været med i Q3

Kevin Magnussen

Det siger Kevin Magnussen til tv-kanalen 3+ efter lørdagens kvalifikation.

- 11.-pladsen er ikke så dårlig at starte fra, for vi kan vælge de dæk, vi skal starte på, siger han.

- Ultra-soft kan blive svært at få til at holde. Hvis man ikke kan få det til at holde, er det en fordel at starte på soft-dækket, siger han.

Blev nødt til at køre langsommere

Danskeren henviser til, at kørerne i top-10 er tvunget til at starte søndagens grandprix på ultra-soft-dæk, der er blødere og hurtigere, men har en kortere holdbarhed.

Selv om der altså kan være en lille fordel ved at starte på 11.-pladsen, er danskeren stadigvæk ærgerlig over, at han ikke fik mulighed for at gentage placeringerne fra de tre træninger op til kvalifikationen, hvor han var i top-7 i alle tre.

- Det er selvfølgelig stadigvæk irriterende, for jeg følte, at vi havde god fart i dækkene og godt kunne have været med i Q3.

- Jeg var nødt til at køre langsomt i den tredje sektor, og jeg mistede den varme, jeg skulle have i dækkene.

- Det er tæt i Formel 1, og det var ikke en perfekt kvalifikation fra vores side. Men som sagt er 11.-pladsen ikke dårlig at starte fra, jeg ville bare gerne have set, hvad vi kunne have opnået med en perfekt kvalifikation, siger Magnussen til 3+.

Danskeren starter lige bag Haas-kollega Romain Grosjean.