Formel 1

Magnussen kunne ikke holde niveau i kvalifikationen - slået af Grosjean

Magnussen starter Kinas grandprix som nummer 11. Haas F1 Team

Kevin Magnussen kunne ikke holde niveauet fra de tre træninger, da der lørdag blev kørt kvalifikation. Ferraris Sebastian Vettel starter forrest.

0,016 sekund. Så tæt var den danske Formel 1-kører på at komme videre til tredje og sidste kvalifikationsrunde, men i stedet må han nøjes med en startplads som nummer 11.

Det står klart efter lørdagens kvalifikation, hvor danskeren ikke helt kunne leve op til de gode takter fra de tre træninger op til kvalifikationen. I træningerne sluttede Magnussen som nummer syv, syv og seks.

11.-pladsen kan dog vise sig at være en fordel for danskeren, da han nu kan starte søndagens grandprix på den dæktype, som han har lyst til.

Inden kvalifikationen gav danskeren udtryk for, at det kunne være en fordel at slutte som nummer 11 frem for som nummer ti.

Kørerne i top-10 er tvunget til at starte på den dæktype, som de satte deres hurtigste tid på i anden kvalifikationsrunde, Q2, hvor Magnussen altså røg ud. Det vil ofte være det bløde ultra-soft-dæk, der kommer i brug, mens de bedste teams dog også kan sætte deres hurtige tider på softdækket.

Slået af Grosjean

Kevin Magnussens teamkammerat, Romain Grosjean, nåede videre til tredje og afgørende kvalifikationsrunde, Q3, men her kunne han ikke true de andre, og franskmanden starter derfor Kinas grandprix som nummer 10 - en enkelt plads foran danskeren.

Det bliver Ferraris Sebastian Vettel, som starter forrest i Shanghai. Lige bag sig har han kollegaen Kimi Räikkönen. Det var først i sidste forsøg, at det lykkedes for Vettel at henvise Räikkönen til andenpladsen.

Verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes) starter som nummer fire. Lige foran sig har han kollegaen Valtteri Bottas, der var tredjehurtigst.

I søndagens løb skal Kevin Magnussen se, om han kan køre sig frem gennem feltet og forbedre sidste uges femteplads i Bahrain. Det var danskerens bedste placering i et grandprix siden oktober 2014.