Formel 1

Magnussen med i toppen - Grosjean slutter sidst med ild i raceren

Kevin Magnussen sluttede sidste træning i Kina som nummer seks. Saeed Khan / Ritzau Scanpix

Den danske Formel 1-kører fortsatte de gode takter i sidste træning inden kvalifikationen, da han sluttede på en sjetteplads.

Sidste træning før grandprixet i kinesiske Shanghai blev nærmest en tro kopi af anden træning for det amerikanske Haas-team.

Kevin Magnussen kørte sig endnu en gang til en tid blandt de allerbedste, og da Red Bulls Daniel Ricciardo havde problemer undervejs, resulterede det i, at danskeren sluttede som nummer seks. Han blev kun overgået af de tre helt store hold.

Ild omkring Grosjeans bremser

Modsat danskeren nåede teamkammerat Romain Grosjean kun at køre seks omgange i sidste træning, inden han måtte stoppe. Franskmanden spandt rundt i sving 10, og kort efter meldte han ind på radioen, at bremserne var for varme.

- Jeg kommer langsomt tilbage i pitten, for bagbremsen er for varm, lød det fra Grosjean over radioen tilbage til pitten.

På TV-billederne kunne det da også ses, hvordan der kom små flammer ud omkring Grosjeans højre bagdæk.

Da han kort efter var tilbage i pitten, kunne det ligeledes ses, hvordan de for en sikkerhedsskyld lige fik slukket de sidste flammer og kølet bremserne.

De store problemer betød, at Grosjean aldrig for alvor nåede at sætte en god tid, da han måtte nøjes med 1:35.756 og en 20.-plads. Et godt stykke efter Magnussen, der kørte 1:34.329.

Verdensmesteren, Lewis Hamilton, havde ligesom Grosjean store problemer. Han formåede kun at køre femte hurtigste tid - over et sekund langsommere end Vettel, ligesom han undervejs kom for langt ud i det våde græs og drejede 540 grader rundt, inden Mercedes-raceren igen hold stille.

Helt forrest var ingen i nærheden af Sebastian Vettel, der kørte 1:33.018 og cementerede sin førsteplads i tredje træning med 0.451 sekunder ned til teamkammeraten Kimi Räikonnën.

Kvalifikationen køres klokken 8.00 og kan følges i livebloggen på sport.tv2.dk