Formel 1

Magnussen med opråb efter uheld og bøder: - Vi er nået til grænsen

Kevin Magnussen måtte udgå af det australske grandprix på grund af en fejl i et pitstop. Johannes Eisele / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen mener, at Formel 1-holdene ikke skal forsøge at klare pitstoppene hurtigere. Det gør mere skade end gavn.

Både Kevin Magnussen og Romain Grosjean måtte udgå af det australske grandprix, der i slutningen af marts skød denne Formel 1-sæson i gang.

Fejlen var den samme på begge biler: Et hjul var ikke blevet sat ordentlig fast efter et pitstop. Senere har både Ferrari og McLaren haft lignende uheld og har efterfølgende fået bøder. Begge uheld har skyldes, at personalet har været en tand for hurtig i pitten.

Derfor kommer Kevin Magnussen nu med et opråb.

- De forskellige Formel 1-teams skal træde tilbage og bevæge sig mere ind i sikkert område. Det er, hvad der sker, når du har en konkurrence. Man presser grænserne, og så finder man den og træder lidt tilbage, siger Kevin Magnussen til crash.net.

- Pitstoppene er blevet ekstremt hurtige nu, og jeg synes, at vi er nået til en grænse, hvor det er svært at gøre det meget hurtigere. På et tidspunkt er man nødt til at stoppe med at presse for at blive hurtigere og forsøge at blive mere pålidelig og sikker.

Danskerens teamkollega, Romain Grosjean, erkender også, at der kan være farlige momenter, når de hurtige racere kører i pit, men at det samtidig også giver en ekstra dimension til løbet.

- Vi ved, at motorsport er farligt – ikke kun for kørerne, men for alle involverede. Når man kommer ind i pitten med 80 kilometer i timen og ikke får bremset, så… Vi forsøger at være så forsigtige som muligt, men jeg synes, at pitstoppene giver et ekstra krydderi til løbet, siger franskmanden.

Bøden for en unsafe release, som er når bilerne kører på banen uden at have et hjul sat ordentlig fast, er på 37.000 kroner samt en eventuel placeringsstraf i et grandprix.