Formel 1

Magnussens chef tror på point til begge Haas-biler

Günther Steiner tror på, at både Kevin Magnussen og Romain Grosjean kan ende i pointene søndag. Scanpix

Begge Haas-kørere starter i en god position i det kinesiske grandprix, og derfor tror Haas-chefen, Günther Steiner, på point.

Romain Grosjean skal have sine første point i sæsonen, imens der skal flere på Kevin Magnussens konto, hvor der allerede står 10.

Det er målet for Haas inden Kinas grandprix, der bliver kørt søndag. Kevin Magnussen starter lige uden for top 10 på en 11. plads, mens Roman Grosjean er lige foran ham. Derfor tror teamets chef, Günther Steiner, på, at de begge kan hente point hjem.

- Det var en ret god kvalifikation. Vi er i en god position, så vi kan komme i pointene i grandprixet. Hvis der er et sted, hvor du gerne vil være nummer 11, så er det her i Kina. Og det er situationen med Kevin, siger Günther Steiner i en pressemeddelelse.

- Vi var bare glade for, at vi kunne få Romain på banen i tide, så han kunne kvalificere sig, da vi havde problemer i den sidste træning. Holdet arbejdede godt for at få bilen klar til igen, og vi endte med at komme med i top 10. Jeg ser frem til søndag, da jeg synes, at vi har en god chance for at få begge biler i pointene for første gang i år.

Magnussen håber på godt løb og point

For at give en ekstra udfordring til de hurtigste kørere i kvalifikationen, skal alle i top 10 starte selve løbet på de dæk, som blev brugt til at sætte den hurtigste tid i kvalifikationens anden del, Q2.

Alle kørere uden for top 10 i kvalifikationen kan selv vælge, hvilke dæk de ønsker at starte løbet på.

Kevin Magnussen er dermed den bedst placerede af alle, som har frit dækvalg til starten på løbet. Derved kan han vælge et sæt spritnye soft eller medium-dæk og derved køre markant længere, inden han er nødt til at køre i pit end for eksempel danskerens teamkollega.

Og det ser Magnussen som en stor fordel.

- Vi kan frit vælge, når det kommer til dæk, som vi gerne vil starte med, og det er en bonus. Bilen er ret hurtig, så hvis vi kan køre et godt løb, er jeg sikker på, at vi kan score nogle point, siger Kevin Magnussen.

Det kinesiske grandprix bliver sat i gang klokken 8.10 dansk tid og kan følges på sport.tv2.dk.