Formel 1

Holdkammerater kørte ind i hinanden og udgik: - Kommer til at undskylde

Stemningen på Red Bull-holdet var i bund efter Formel 1-grandprixet i Baku, Aserbajdsjan, hvor holdets to kørere kørte hinanden af banen.

Red Bull tog søndag en af de mest klassiske ture i sportsverden under Formel 1-grandprixet i Baku, Aserbajdsjan.

Holdet gik nemlig i løbet af få sekunder fra himmel til helvede, da Daniel Ricciardo og Max Verstappen kørte sammen på 40. omgang af løbet på et tidspunkt, hvor de to lå henholdvis nummer fire og fem.

De kommer til at undskylde over for alle på fabrikken

Christian Horner

At de to kørere ville kollidere, virkede til sidst nærmest lige så sikkert, som at man har fødselsdag en gang om året.

Flere gange i grandprixet snittede Verstappen og Ricciardos hjul hinanden i vilde overhalingsforsøg. Til sidst gik det galt – til stor skuffelse for både begge kørere.

- Det er ikke en god situation. Vi har det begge to ret dårligt over det endte på denne måde, og holdet har det ret skidt, lød det fra Daniel Ricciardio.

Max Verstappen var enig.

- Jeg synes ikke, at vi skal tale om, hvis fejl det var, fordi når dagen er omme, kører vi for holdet. Vi repræsenterer en masse mennesker, og når det her sker, er det ikke godt for nogen af os.

En tur i skammekrogen

Det var ikke kun hos kørerne, at humøret var i bunde på Red Bull-holdet. Over for Sky Sports slog Red Bulls teamchef Christian Horner fast, at de to kørere skulle sige undskyld til resten af holdet.

- De er begge to i skammekrogen, det kan du også se på deres kropssprog, og de kommer til at undskylde over for alle på fabrikken, forud for grandprixet i Barcelona.

Til trods for ulykken understregede Christian Horner, at Verstappen og Ricciardo også i fremtiden får lov til at køre mod hinanden.

- Vores intention er, at vi fortsat vil lade dem køre ræs, men de er nødt til at vise holdet og hinanden respekt og give hinanden plads.

En melding Max Verstappen nok især er glad for. Han understregede nemlig overfor den samlede verdenspresse, at han håbede på, at han og Ricciardo fortsat kunne få lov til at kæmpe under løbende.

- Vi kommer til at snakke med holdet om, hvad vi gør i fremtiden. Jeg mener, at vi fortsat skal have lov til at køre mod hinanden, det modsatte er ikke vejen frem, men vi må tale om det, og se hvad der sker, sagde Verstappen.

De to Red Bull-raceres ulykke betød, at der kom en længere safety car-periode, hvor feltet blev samlet.

Vettel mistede sejren

Inden den havde det lignet en sikker sejr til Sebastian Vettel (Ferrari), men perioden med gult flag over hele banen i Baku vendte op og ned på tingene.

Vettel mistede sin føring, og endte løbet som nummer fire. Lewis Hamilton (Mercedes) vandt foran Kimi Raikkonen(Ferrari) og Sergio Perez (Force India).

Kevin Magnussen sluttede sidst af alle, der gennemførte løbet, som nummer 13. Danskerens dårligste placering i denne sæson.

Næste løb er i Barcelona.