Formel 1

Magnussen ender uden for pointene i dramatisk grandprix

Lewis Hamilton vandt Formel 1-grandprixet i Baku, Aserbajdsjan. Kevin Magnussen blev nummer 13 efter store problemer i et løb med masser af dramatik.

Formel 1-grandprixet i Baku blev fyldt med drama søndag eftermiddag. Og desværre endte det ikke specielt godt for Kevin Magnussen.

Kevin Magnussen (Haas) sluttede søndag på 13.-pladsen i et kaotisk Formel 1-grandprix i Aserbajdsjan. Den 25-årige dansker endte dermed uden for VM-pointene i Baku, hvor Lewis Hamilton (Mercedes) tog sejren.

Efter sæsonens dårligste kvalifikation startede Magnussen i 15. startposition, men allerede ned gennem de første kaotiske sving røg han tilbage.

Flere biler stødte sammen, to af dem udgik, og danskeren punkterede på to hjul, efter at svenske Marcus Ericsson påkørte ham.

Magnussen kom hurtigt i pit, men hurtigt stod det klart, at danskerens Haas-racer havde vanskeligt ved at følge med de omkringliggende biler på grund af skader på undervognen. 

Danskerens omgangstider var langsommere end de direkte konkurrenters, men held er også en stor faktor i Formel 1, og efter andre køreres uheld og pit stop lå danskeren efter 19 omgange på en 14.-plads.

Red Bull kørte hinanden af banen

Løbet i Baku blev overskygget af især to episoder hen mod slutningen af grandprixet.

Først kørte Red Bull-kørerne Max Verstappen og Daniel Ricciardo sammen på løbets 40. omgang i sving et.

At det skulle ende sådan for de to teamkollegaer var langt fra overraskende som løbet havde udviklet sig.

Gang på gang havde Ricciardo og Verstappen dueller i netop det sving, og det virkede nærmest som, at det var mere held end forstand, at de ikke kørte sammen.  Til sidst gik det galt.

De to køreres sammenstød betød, at der kom en længere 'safety car'-periode, hvilket normalt er ensbetydende med, at der ikke kommer dramatik.

Men Kevin Magnussens teamkollega Romain Grosjean leverede dog masser af det. 

Under 'safety car'-perioden mistede Grosjean et kort øjeblik koncentrationen, hvilket betød at han pludselig kørte ind i barrieren. 'Safety car'-perioden blev forlænget.

Uheldene betød, at Kevin Magnussen efter et vanskeligt løb pludselig var oppe som tier. 

Danskeren havde fået en vanskelig start på løbet, hvor den svenske Sauber-kører Magnus Ericsson angiveligt beskadigede danskerens bil.

Da løbet blev givet frit igen kunne Magnussen ikke forsvare hans position som 10'er og konkurrenterne havde i løbet af en omgang passeret danskeren.

Sebastian Vettel førte det meste af løbet, men efter genstarten af løbet mistede han sin føring og Mercedes' Lewis Hamilton kørte sig i stedet til en sejr i Baku.