Formel 1

Det næste grandprix giver et klart billede af Magnussens udvikling

Formel 1-feltet får mulighed for at måle sig op mod testene i preseason, når det for anden gang på to måneder kommer til Barcelona.

Hvem har forbedret sig i løbet af de første Formel 1-grandprixer, og hvem har ikke?

Det får kørerne svar på, når de denne weekend er tilbage i Barcelona, hvor de officielle testkørsler fandt sted i februar og marts.

- Det giver en god idé om, hvor du står i forhold til testene i vinter, siger Kevin Magnussen til Formel 1s hjemmeside.

Den danske Haas-kører, der har scoret 11 point i sæsonens første fire afdelinger, er overbevist om, at han og holdet får gode svar.

- Vi har ikke introduceret så mange nye dele siden vintertestene. Vi havde nogle i Australien (det første grandprix, red.), som vi selvfølgelig kan revurdere på, men jeg tror, at vi, hvad angår antal ændringer og raceren i sin helhed, kan føle os selvsikre på, at vi har gjort de forventede forbedringer indtil nu, siger Kevin Magnussen og tilføjer om sig egen sæson:

- Jeg føler, at jeg har haft en god sæson indtil nu. Jeg nyder virkelig tiden på Haas. Jeg føler, at vi drager nytte af de erfaringer, vi har gjort os sammen over de sidste halvandet år.

Testene kan være en ulempe, mener teamchefen

Kevin Magnussens chef på Haas-teamet, Günther Steiner, forventer også, at grandprixet i Spanien vil give ”et klart billede af", hvem der har og ikke har forbedret sig.

De ændrede klimatiske forhold fra årets første måneder til maj gør det dog svært at besvare på forhånd, mener teamchefen.

- At have data fra testene i preseason er godt, men vi ved ikke, hvordan overfladen har udviklet sig. Generelt er det altid godt at have været til testene, og du finder aerodynamik og den mekaniske balance. Men alle er bedre forberedt, så det er ikke en fordel, som kun du har, mener Günther Steiner og fortsætter:

- Det kan blive en ulempe, hvis du ikke udnytter, hvad du har lært.

Barcelonas grandprix afvikles søndag den 13. maj. Træningen begynder fredag den 11. maj.