Formel 1

Haas-chef mener podiet er muligt - men stjernerne skal stå rigtigt

Günther Steiner har ikke opgivet drømmen om en podieplacering i et Formel 1-grandprix.

Grandprixet i Baku var lidt af et mareridt for Haas. Længe lå Romain Grosjean til en topplacering, men med få omgange tilbage måtte han udgå efter at have begået en simpel kørefejl.

En anelse bedre gik det Kevin Magnussen, der trods mekaniske problemer gennemførte, men sluttede sidst af alle på en 13.-plads. 

Men det får nu ikke Haas' teamchef til at miste troen på en podieplacering. 

- Hvis alle stjerner står rigtigt, er det muligt. Ligesom i Aserbajdsjan, hvor alt var i vater for Sergio Perez (Force India-kører, red.), og han tog chancen. Noget i den stil bliver nødt til at ske, hvis vi skal opnå det, siger Günther Steiner ifølge ESPN.

I weekenden gælder det grandprixet i Barcelona, og Steiner er bevidst om, at Haas-teamet er afhængig af andres ulykke, hvis det skal blive til et topresultat.

- Det bliver svært at køre på podiet, hvis ikke nogle af top tre-holdene udgår, lyder det. 

Efter sæsonens første fire grandprixer er Haas nummer otte på Formel 1-holdenes rangliste med 11 point. Point, som alle er kørt hjem af teamets danske kører, Kevin Magnussen.

Særligt danskerens femteplads ved grandprixet i Bahrain tæller op i det regnskab, og resultatet står stadig som det amerikanske teams bedste i dets treårige levetid. 

Torsdag har Haas-kørerne talt med medier forud for første træning: