Formel 1

Kevin Magnussen starter som nummer syv i Barcelona

Den danske racerkører Kevin Magnussen starter som nummer syv i søndagens Formel 1-grandprix i Barcelona.

Kevin Magnussen leverede et næsten perfekt resultat i lørdagens kvalifikation til søndagens Formel 1-grandprix i Barcelona. 

Den danske Haas-kører starter som nummer syv, når det går løs søndag, efter at han leverede varen under pres lørdag. 

Kevin Magnussen satte en tid i Q3, der sagde 1 minut og 17,676 sekunder, og den sikrede, at han starter foran holdkammeraten Romain Grosjean. 

Begge Haas-kørere gik videre fra de to første kvalifikationsrunder, men i Q3 var Magnussen hurtigst, og Grosjean starter derfor som nummer ti søndag.

Lewis Hamilton (Mercedes) starter i pole position, og det er fjerde gang i de seneste fem år, at Hamilton starter først i Barcelona. 

Holdkammeraten Valtteri Bottas starter lige efter, mens Sebastian Vettel (Ferrari) starter som nummer tre. 

Toro Rossos Brendon Hartley starter sidst, da han ikke deltog i kvalifikationen, fordi han smadrede sin racer i tredje træning lørdag. 

Kevin Magnussen strøg igennem Q1 med syvendebedste tid og var blot lidt over et sekund langsommere end Sebastian Vettel, der med 1 minut og 17,031 sekunder satte hurtigste tid i første kvalifikationsrunde. 

Det så godt ud for danskeren, som i Q2 forbedrede sin tid i første forsøg og gentog kunststykket og holdt Romain Grosjean bag sig. 

Magnussen leverede sjettehurtigste tid med 1 minut og 17,618 sekunder, inden danskeren kørte ud til sidste kvalifikationsrunde i jagten på en god startplads søndag. 

I Q3 kunne Magnussen ikke holde niveauet og missede sine forsøg i starten, og derfor skulle der køres igennem, og presset var på Magnussen.

Magnussen leverede varen og hamrede afsted med gode sektortider, og Magnussen præsterede også på et tidspunkt sjettebedste tid, inden det endte med en startplads søndag som nummer syv. 

I den sidste træning tidligere lørdag leverede Kevin Magnussen feltets sjettehurtigste tid, efter at han i de to første træninger fredag blev nummer 11 og nummer otte.