Formel 1

Grosjean straffes med tre pladser

Romain Grosjean skal starte tre placeringer længere tilbage i det næste Formel 1-grandprix i Monaco.

Ulykken på første omgang af Spaniens Formel 1-grandprix kommer til at koste for Romain Grosjean.

Kevin Magnussens holdkammerat mistede kontrollen i det tredje sving og i forsøget på at komme tilbage, røg han på tværs af banen. Her ramte han både Nico Hülkenberg og Pierre Gasly, som sammen med Grosjean måtte udgå af løbet.

Løbsledelsen har få timer efter løbet besluttet at straffe franskmanden, så han i næste grandprix begynder tre pladser længere tilbage, end han kvalificerer sig til.

Grosjean har i sin version til ledelsen fortalt, at han følte, bilen havde momentum gennem svinget, og derfor fortsatte han med at give den gas. På den måde forventede han, at han ville nå over i højre side af vejen, så han ikke var i vejen for de andre biler.

Løbsledelsen har lagt vægt på, at Grosjean bevidst tog en beslutning om at krydse vejen, og at det var det, som forårsagede ulykken.

Desuden har løbsledelsen genset video af episoden og vurderet, at Grosjean næsten var kørt af banen, da han besluttede om at krydse den.

- Jeg synes ikke, der var noget andet at gøre. Hvis jeg havde bremset, ville bilen være skredet den samme vej, siger Grojsean til Sky Sports.

Mens Romain Grosjean måtte udgå af grandprixet i Barcelona, sluttede Kevin Magnussen som nummer seks.

Næste grandprix er i Monaco og køres fra den 24.- 27. maj.