Formel 1

Hülkenberg utilfreds med Grosjean: - Han skal arbejde med sig selv

Renaults Nico Hülkenberg blev offer for Romain Grosjeans snurretur på første omgang af Barcelonas grandprix, hvor begge kørere udgik.

Romain Grosjean har langt fra fået den sæsonstart, han havde håbet på. 

To gange ud af sæsonens fire første løb er franskmanden udgået, og det var også tilfældet i søndagens grandprix i Barcelona, da han allerede kørte galt i sin Haas-racer på første omgang. 

Han er nødt til at se på situationen og arbejde med sig selv

Nico Hülkenberg

Grosjean forsøgte at køre på ydersiden af Kevin Magnussen, men mistede kontrollen, hvorefter han snurrede rundt, kørte på tværs af banen og kolliderede med Toro Rossos Pierre Gasly og Nico Hülkenberg fra Renault. Alle tre udgik. 

Og den tyske Renault-kører er langt fra tilfreds med Grosjean. 

- Han så ikke godt ud i øjeblikket. Generelt kan han godt lide at 'spinne' rundt, men det er ikke et godt tidspunkt at gøre det på første omgang, hvor alle andre er i nærheden. Han er nødt til at se på situationen og arbejde med sig selv, siger Nico Hülkenberg ifølge BBC

I sekunderne efter uheldet var Romain Grosjean heller ikke begejstret for situationen, der kostede ham og to andre kørere deltagelsen i sæsonens femte grandprix. 

- Undskyld, undskyld, lød det fra Romain Grosjean over teamradioen, inden han fortsatte. 

- Jeg er okay. Jeg prøvede at komme på ydersiden, og Kevin (Magnussen, red.) mistede den lidt, og så kom jeg i beskidt luft. Det er alt. 

Grosjean fik efterfølgende en straf for ulykken. I det næste grandprix i Monaco skal han starte tre pladser længere tilbage.

Romain Grosjean har endnu ikke fået point i denne sæson. Franskmanden lå ellers til det i Azerbaijans grandprix for to uger siden, men med få omgange tilbage kørte han bilen i barrieren under en safety car-periode og måtte udgå.

Løbet blev vundet af Mercedes' Lewis Hamilton, der sikkert vandt foran teamkollega Valtteri Bottas og Red Bulls Max Verstappen.