Formel 1

Magnussen jubler over 'perfekt' grandprix

Danske Kevin Magnussen glæder sig over den sjetteplads og de otte point, som han kørte sig til i søndagens Formel 1-grandprix i Barcelona.

Kevin Magnussen imponerede stort, da han søndag blev nummer seks i Barcelonas grandprix. 

Danskeren startede som nummer syv, og den placering bevarede han efter en dramatisk start. Magnussen rykkede én plads op, da Kimi Räikkönen midtvejs i løbet fik problemer med sin Ferrari og måtte udgå.

Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det var perfekt

Kevin Magnussen

Kevin Magnussen scorede dermed 8 point til VM-stillingen, hvor han med sine 19 point er på en samlet 9.-plads, som han deler med Renaults Carlos Sainz Jr. De 19 point er det samme antal, som han scorede hele sidste sæson. 

- Det var en fantastisk dag. Jeg er super glad. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det var perfekt, siger Kevin Magnussen til TV3 Sport

Den danske Haas-kører var både langt fra at avancere yderligere, da han kom i mål over et halvt minut efter Red Bulls Daniel Ricciardo på femtepladsen. Men han var heller aldrig under pres fra Carlos Sainz Jr. fra Renault på syvendepladsen. Sjettepladsen kom altså sikkert i hus uden dramatik. 

Knap så godt gik det for danskerens teamkollega, Romain Grosjean, der allerede på første omgang udgik efter at have mistet kontrollen over bilen, da han forsøgte at gå på ydersiden af Kevin Magnussen og kolliderede med Renaults Nico Hülkenberg og Pierre Gasly fra Toro Rosso. 

Men franskmandens danske holdkammerat opdagede ikke, hvad der skete. 

- Jeg opdagede ikke, hvad der skete, men jeg ved, der var et crash bag mig. Der skete ikke så meget omkring mig. Jeg fik en god start, og jeg havde ikke lyst til at kæmpe med Red Bull, fordi jeg ved, de ville komme foran. Men ellers forsvarede jeg mig godt, siger Kevin Magnussen. 

Løbet blev vundet af Mercedes' Lewis Hamilton, der sikkert vandt foran teamkollega Valtteri Bottas og Red Bulls Max Verstappen. 

Briten øger dermed føringen i den kampen om det individuelle verdensmesterskab, hvor han har 95 point.