Magnussen slutter som nummer seks i Barcelona

Lewis Hamilton vandt det spanske Formel 1-grandprix, mens Kevin Magnussen endte i pointene.

Kevin Magnussen (Haas) kørte sig frem til en sjetteplads og otte point ved Formel 1-grandprixet i Barcelona.

Dermed avancerer danskeren til en delt niendeplads i VM-stillingen. Haas rykker desuden op som nummer seks i konstruktørernes mesterskab.

Løbet blev vundet af Lewis Hamilton (Mercedes), som førte fra start til slut. På de efterfølgende pladser endte holdkammeraten Valtteri Bottas og Max Verstappen (Red Bull).

Magnussen og Grojsean i duel

Kun 14 ud af de 20 kørere gennemførte løbet. Tre af dem udgik allerede på første omgang, da Kevin Magnussens holdkammerat, Romain Grojsean, svingede rundt med sin Haas-racer.

Uheldet skete i sving tre, hvor Grosjean var i duel med Magnussen, der lå foran. Danskeren lavede en kort manøvre til venstre, som fik franskmanden til at blokere bremserne. Bilen svingede rundt og røg på tværs af banen. Her ramte den både Niko Hülkenberg og Pierre Gasly, som måtte udgå sammen med Grosjean.

Mere dramatik var der ikke for Magnussen i løbet af grandprixet. Foran ham satte Mercedes, Ferrari og Red Bull turboen til, mens Carlos Sainz (Renault) bag ham blev fanget i trafik og haltede langt efter.

Da Kimi Räikkönen undervejs måtte udgå med motorproblemer, kørte Magnussen sig en placering frem i forhold til sin startplacering som nummer syv.

Næste grandprix køres i Monaco fra 24.- 27. maj.