Formel 1

- Det er at sparke ham i ansigtet, siger Haas-chef om Grosjeans straf

Günther Steiner er stærkt utilfreds med den straf, FIA har tildelt Romain Grosjean efter hans uheld i weekendens grandprix.

Romain Grosjean var ikke nået længere end til tredje sving på første omgang, da han måtte udgå af Formel 1-løbet i Barcelona. 

Her mistede han kontrollen, røg tværs over banen og ramte både Nico Hülkenberg (Renault) og Pierre Gasly (Toro Rosso), og det kostede ham en straf på tre placeringer i næste grandprix. 

- Det er at sparke ham i ansigtet, mens han er på sine knæ, siger teamchef Günther Steiner om straffen til Formel 1's hjemmeside

Grosjeans kontroltab i bilen betød, at både Hülkenberg og Gasly måtte udgå. 

- Jeg er ked af det på de andres vegne. Der var ikke meget, jeg kunne gøre, da først bilen skred, siger den fransk-schweiziske Haas-kører selv om episoden.

Og Günther Steiner stemmer i:

- Jeg har ondt af dem, fordi de måtte udgå, men han forsøgte hverken at lave en overhalingsmanøvre eller understyre for at tage dem ud. 

'Et nemt offer'

Selvom Grosjean tog to mand med sig 'i faldet', er hans chef overbevist om, at det kunne have været meget værre.

- Hvis han havde stået stille, havde han måske taget fem mand med ud. Vi ved det ikke. At være i midten af banen er aldrig en god position ligegyldigt hvad, siger Günhter Steiner, inden han fortsætter:

- Ja, det ser ikke godt ud, når du accelererer midt på banen, men det er en beslutning taget på et millisekund, og han besluttede at køre på tværs. 

Efterfølgende har Romain Grosjean modtaget kritik fra flere sider. Blandt andre fra Nico Hülkenberg, der måtte forlade grandprixet i Barcelona, efter han var blevet ramt af Haas-køreren. 

- I øjeblikket er han ikke blandt de mest højtagtede, så han er et nemt mål, lyder det afslutningsvis fra Steiner. 

Udover Sergey Sorotkin (Williams) er Romain Grosjean den eneste kører i feltet, der endnu ikke har scoret point efter sæsonens fem første grandprix. 

Bedre er det gået for hans danske teamkammerat Kevin Magnussen, der med en sjetteplads i Barcelona kunne skrive yderligere otte point på Haas-kontoen, der nu tæller 19 for sæsonen.