Formel 1

Magnussen scorer topkarakterer - Grosjean skraber bunden

Haas' to kørere ligger i hver sin ende af skalaen hos motorsportsmedierne, som har givet karakterer til alle kørerne.

Kevin Magnussen leverede en af de bedste præstationer i det spanske Formel 1-grandprix.

Det mener flere store motorsportsmedier.

Danskeren har fået høje karakterer, og to steder er det blevet til den højeste karakter for hans syvendeplads i kvalifikationen og sjetteplads i løbet. Generelt bliver Magnussens præstation bedømt til at være den næstbedste. Kun overgået af Lewis Hamilton, som førte grandprixet fra start til slut.

Værre er det gået for Magnussens holdkammerat hos Haas. Ikke nok med at Romain Grosjean er blevet straffet med tre pladser i det næste grandprix, så er han også den, der får den laveste karakter af alle 20 kørere.

Autosport: 10 ud af 10

- Magnussen kunne ikke have kørt bedre i hverken kvalifikationen eller løbet og var stærk igennem træningerne. Udover hans mindre udsving i sving tre, som spillede en rolle i Grosjeans skæbne (hvilket Magnussen ikke kan kritiseres for), kørte han suverænt. Han var i sin helt egen klasse i fronten af midterfeltet og var i ingenmandsland mellem de tre store hold og resten.

Romain Grosjean får 3.

Sky Sports: 9 ud af 10

- Kevin Magnussen havde måske det mest ensomme løb i sin karriere, men det var endnu en suveræn weekend fra danskeren. Med holdkammeraten Grosjean, der laver fejl på fejl, har Haas været afhængig af Magnussen til at skaffe de point, som de mener, bilen fortjener.

- En fin omgang i kvalifikationen sikrede ham titlen som den bedste efter de tre store hold. Søndag fortsatte han arbejdet med at sikre en sjetteplads, efter Kimi Räikkönen udgik.

Romain Grosjean får 5.

Planet F1: 7 ud af 10

- Magnussen vinder stadig ikke nogen venner i feltet, efter hans blokering af Charles Leclerc (under træningen, red.), som han var heldig med ikke at blive straffet for.

- Han lod dog igen sin kørsel tale for sig, da han i kvalifikationen sluttede som den bedste efter de store hold og levede op til den titel i et meget ensomt løb. Når han slutter som nummer seks, vil han ikke bekymre sig det mindste, om hans løb var begivenhedsrigt eller ej. Der bliver dog fratrukket et point for den komplet unødvendige blokering af Leclerc.

Romain Grosjean får 4.

Read Motorsport: 9 ud af 10

- Udover narrestregerne i træningen, hvor Magnussen modtog endnu en reprimande fra stewards for en unødvendig manøvre på tværs af banen foran Charles Leclerc, var Magnussens weekend et eksempel i perfektion. I kvalifikationen vandt han kampen om at blive bedst af resten, og i løbet dominerede han kampen om midterfeltet ved at slutte 37 sekunder foran Carlos Sainz Jr.

Romain Grosjean får 3.

F1i: 8,5 ud af 10

- Du ved aldrig, hvad du får med K-Mag. Han var i top ti hele weekenden og var bogstaveligt talt 'best of the rest' i lørdagens kvalifikation. Kevin var endda på siden af Red Bull-bilerne i sving et, og efter hans udsving, der ledte til Grosjeans ulykke, kørte han et solidt løb, som betyder, at Haas rykker to placeringer frem i konstruktørernes mesterskab.

Romain Grosjean får ingen karakter.

Express: 8 ud af 10

- Suveræn kvalifikation og kontrolleret kørsel i løbet. Er i gang med en super sæson.

Romain Grosjean får 5.

BT: 12 på 12-skalaen

- Kevin Magnussen leverede i denne weekend en fuldstændig fejlfri indsats i både kvalifikationen og løbet i Barcelona. Der er simpelthen ikke noget at komme efter i bedømmelsen af danskeren.

- Kevin Magnussen var godt hjulpet af sin Haas-racer, som vel aldrig har været bedre kørende, end den var på den spanske racerbane. Det var en total magtdemonstration, som Kevin Magnussen og Haas viste frem i det ellers tætte midterfelt. Ingen kunne true Haas i kampen bag Red Bull, Ferrari og Mercedes, og det var ret overraskende.