Formel 1

- Man kan argumentere for, at Grosjean skulle have en større straf, siger Formel 1-eksperter

Flere eksperter hos Formel 1-mediet Autosport mener, at Romain Grosjean skulle have haft en større straf efter grandprixet i Barcelona.

En stor grå røgsky stod ud fra Romain Grosjeans hjul, da franskmanden forsøgte at komme på ydersiden af Kevin Magnussen på første omgang i det spanske grandprix.

Franskmanden mistede kontrollen over bilen, snurrede rundt og kørte tværs over banen, hvorefter han kolliderede med Renaults Nico Hülkenberg og Pierre Gasly fra Toro Rosso, der også begge måtte stige ud af raceren efterfølgende. 

Jeg synes, at man kan argumentere for, at han kunne have fået værre

Glenn Freeman, Autosport-redaktør, om Grosjeans straf

- Undskyld, undskyld, lød det fra Romain Grosjean, inden han fortsatte. 

Den massive røgudvikling har efterfølgende fået eksperterne til at sammenligne uheldet med Tom Kristensens alvorlige uheld i et DTM-løb på Hockenheim-banen i Tyskland i 2007.

Knap var løbet sat i gang, før danskerens Audi blev ramt af konkurrenten Timo Schneider og snurrede rundt. Herefter kolliderede franskmanden Alexandre Premat frontalt med Kristensens bil, der også blev ramt af briten Susie Stoddart.

- Kristensens bil blev ramt hårdt, og han missede nogle løb. Men det kunne have været meget værre. Grosjean var utrolig heldig med at komme uskadt fra sit uheld og kun med at få en straf på tre placeringer. Jeg synes, at man kan argumentere for, at han kunne have fået en hårdere straf, siger Glenn Freeman, der er redaktør på Formel 1-mediet Autosport, i mediets analyse efter løbet.

Formel 1-mediets chefredaktør, Andrew van de Burgt, fortæller, at Romain Grosjean tilbage i år 2012 fik karantæne i ét løb, da han også var impliceret i et uheld. Han mener dog, at søndagens episode var værre, hvor Grosjean efterfølgende fik en straf på tre placeringer.

- Jeg ved ikke, hvad han tænkte på. Når man tænker på, at næste grandprix er i Monaco, så får han svært ved at vinde placeringerne tilbage. Når man kigger tilbage på den tidligere episode, hvor han blev udelukket, så synes jeg, at han skal føle sig heldig, siger Andrew van de Burgt.

Stor ros til Kevin Magnussen

I lyset af Romain Grosjean ulykke strålede Kevin Magnussen. Danskeren sluttede på en sjetteplads, efter han startede som nummer syv inden grandprixet. 

Danskeren kørte et perfekt løb, og det får han også store roser for af eksperterne.

- Jeg synes, at vi skal sende rosende ord til Kevin Magnussen. Han ser ud til at være langt mere komfortabel i år og kan levere konsekvente resultater, siger Glenn Freeman.

I analysen kommer de ind på, at Romain Grosjeans uheld måske kan skyldes, at han har været presset. Og her bliver Kevin Magnussen nævnt som en af faktorerne, der spiller en rolle.

Jeg tror, at vi ser den rigtige Kevin Magnussen for første gang, og det presser virkelig hans holdkammerat

Ben Anderson, Autosport-redaktør

- Jeg synes, at Grosjean er under pres, og Magnussen drejer på skruen, der putter Grosjean under mere pres. Vi ved, at Grosjean er en skrøbelig kører. Hvis Grosjean havde haft en bedre sæsonstart, så tror jeg også, at han havde truffet en bedre beslutning, siger ekspert Ben Anderson.

- Han har tidligere sagt til mig, at han er langt mere komfortabel i denne sæson, hvor han nu ser frem til løbene – ligesom i juniorårene, hvor han dominerede løbene. Det har taget tid for ham at få selvtilliden tilbage, efter han blev droppet af McLaren og havde en knap så god sæson hos Renault. Jeg tror, at vi ser den rigtige Kevin Magnussen for første gang, og det presser virkelig hans holdkammerat.

Det næste grandprix er i Monaco, og det bliver kørt fra den 24. til den 27. maj.