Formel 1

Grosjean er utrolig positiv efter Formel 1-test i Barcelona

Kevin Magnussens teamkollega er meget glad for de 129 omgange, han tirsdag kørte i sin Haas-racer. Grosjean satte den fjerdebedste tid.

Romain Grosjean har ikke haft særlig god grund til at glæde sig i den første del af Formel 1-sæsonen.

Ikke et eneste point er det blevet til i de første fem grandprixer, hvoraf han kun har gennemført to. Senest udgik han af grandprixet i Barcelona og fik tilmed en straf på tre placeringer, efter han mistede kontrollen over bilen og var skyld i, at to andre også måtte udgå. Men nu vender humøret måske for Kevin Magnussens teamkollega. Romain Grosjean virker i hvert fald utrolig positiv efter tirsdagens test i Barcelona.

- Det har været en god dag og en meget produktiv dag for hele teamet. Vi har kørt mange kilometer uden at få problemer med bilen. Banen var lidt beskidt om morgenen, så vejgrebet var ikke så godt, men det blev bedre, og vi fik kørt nogle meget fine omgange, siger Romain Grosjean i en pressemeddelelse.

Franskmanden kørte 129 omgange på et seks forskellige dæktyper. Den totale distance rundede lige akkurat 600 kilometer fordelt på en formiddags- og eftermiddagsseance.

Med tiden 1:18.449 var Grosjean den fjerdehurtigste af de 13 kørere, der var i aktion under årets første in-season test, hvor holdene kan afprøve nye opsætninger eller opgraderinger af bilerne.

- Vi fik testet bilen godt og grundigt, så vi lærte mere om de forskellige dæktyper og setuppet, end man kan nå i en løbsweekend.

- Følelsen var supergod, og jeg synes, det var vigtigt at komme tilbage på hesten igen efter at være udgået af søndagens grandprix. Forhåbentlig fortsætter den gode fornemmelse frem mod Monaco og i resten af sæsonen. Jeg er meget tilfreds med det arbejde, vi alle har udført, lyder det fra Grosjean.

Romain Gorsjean nåede at køre på seks af de syv mulige dæk: Hard, soft, supersoft, hypersoft, medium og ultrasoft.

Alle 10 Formel 1-teams var til stede ved tirsdagens test, hvor Red Bulls Max Verstappen var hurtigste mand. Han tilbagelagde banens 4,655 kilometer i tiden 1:17.528.

Onsdag har holdene mulighed for at køre videre på Circuit de Barcelona – Catalunya, og i Haas-teamet bliver det Kevin Magnussens tur til at sætte sig i bilen.

Danskeren har fået en langt bedre start på sæsonen end Grosjean, senest med sjettepladsen i søndagens løb. I alt har Magnussen scoret 19 VM-point i sæsonens første løb. Det er lige så mange point som han fik hele sidste sæson.

Det næste grandrix i 2018-sæsonen køres i Monaco den 27. maj.