Formel 1

Magnussen holdes ude af top 10 på Formel 1-rangliste efter 'perfekt løb'

Kevin Magnussen er ikke at finde på Formel 1's power ranking, der rangerer de 10 mest formstærke kørere i feltet.

- Det var perfekt. 

Sådan sagde Kevin Magnussen til TV3 Sport efter weekendens grandprix i Barcelona, hvor han helt uden problemer formåede at køre sig til en sjetteplads - kun overgået af kørere fra de tre bedste hold, Mercedes, Ferrari og Red Bull. 

Danskeren har efter løbet høstet international anerkendelse, hvor han blandt andet har fået topkarakter hos det velrenommerede motorsportsmedie Autosport. Men præstationen var ikke nok til at få en plads på Formel 1's officielle power ranking, som er en liste, der rangerer de 10 mest formstærke kørere i feltet. 

Panelet bag listen anerkender dog, at Magnussen var en af boblerne til at komme med på listen, men det er hans kørsel for to uger siden i Azerbaijan, der har gjort udslaget. 

- Til trods for hans fantastiske præstation i Spanien, er Kevin Magnussen, der tidligere har toppet listen én gang, ude af denne uges top 10. Med vores målesystem på tre løb er det fortsat hans resultat og kontrovers i Azerbaijan, der slår ud, skriver Formel 1 på deres hjemmeside

Kontroversen, de henviser til, er en episode i afslutningen af Azerbaijans grandprix, hvor han kørte ind i Toro Rossos Pierre Gasly på en af langsiderne. En kollision, som kostede danskeren en straf på 10 sekunder i løbet, hvor han sluttede som nummer 13. 

Panelet havde ellers skrevet efter løbet i Baku, at en god præstation i Barcelona kunne sende danskeren tilbage i top 10. 

Finsk Mercedes-kører topper listen

Listen toppes af Mercedes' Valtteri Bottas, der har imponeret i starten af sæsonen med tre andenpladser i de seneste fire løb. I Barcelona var han 0.040 sekunder fra at komme i pole position, hvorfor han måtte starte som nummer to efter Lewis Hamilton. Den andenplads bevarede han trods udfordringer i søndagens løb. 

- På løbsdagen blev han overhalet af Sebastian Vettel, der sendte ham ned på tredjepladsen. Men derfra kørte han fejlfrit og håndterede sine dæk godt, hvorfor han kun skulle i pit én gang, og det betød, at han kunne tage sin andenplads tilbage, lyder forklaringen. 

På anden- og tredjepladsen finder vi McLarens Fernando Alonso og Lewis Hamilton fra Mercedes. Ferraris Sebastian Vettel må stille sig tilfreds med en femteplads på ranglisten, efter han blev nummer fire i det spanske grandprix.

Næste gang Kevin Magnussen, Valtteri Bottas og resten af Formel 1-feltet skal i aktion er om en halvanden uge, når Monacos legendariske byløb køres.