Formel 1

Magnussen skyld i rødt flag - tvunget til at parkere på banen

Kevin Magnussen måtte onsdag parkere sin Haas-racer på banen i Barcelona, da det amerikanske hold oplevede problemer med bilen.

Selvom Barcelonas grandprix blev kørt i søndags, er Formel 1-holdene i denne uge blevet i den catalanske hovedstad for at teste bilerne. 

Onsdag blev Kevin Magnussen sendt i Haas-raceren, hvor han nåede at køre 75 omgange og sætte dagens fjerdehurtigste tid, inden han pludselig stoppede bilen. En episode, der forårsagede rødt flag. 

På Formel 1's officielle hjemmeside fremgår det, at Kevin Magnussen var skyld i det røde flag, da holdet over radioen gav danskeren besked på at stoppe bilen, hvorfor han måtte parkere på banen mellem sving to og tre. 

- Magnussen blev stoppet på grund af en sikkerhedsforanstaltning. Ingeniørerne så noget, de ikke brød sig om, så de bad ham om at parkere, skriver Haas på Twitter. 

Det vides endnu ikke, hvad der helt konkret var galt med danskerens bil.

Kevin Magnussens hurtigste tid på Cirquit de Barcelona-Catalunya blev sat på ultrasoft-dæk og lød på 1:18.274, hvilket var 1,6 sekunder langsommere end dagens hurtigste tid, som blev sat af Mercedes' Valtteri Bottas. 

Danskeren kan desuden glæde sig over, at hans tid var to tiendedele hurtigere end den tid, som teamkollegaen Romain Grosjean satte tirsdag på den samme dæktype. 

Foran Kevin Magnussen sluttede de to testkørere Lando Norris og Antonio Giovinazzi fra henholdsvis McLaren og Ferrari.

I søndags formåede Magnussen at blive nummer seks i det spanske grandprix. En præstation, som han skal følge op på om en halvanden uge, når Monacos gader lægger asfalt til årets sjette løb.