Formel 1

- Hvis jeg lader ham i stikken, er vi færdige, siger Haas-boss om Grosjean

Günther Steiner har ikke mistet troen på Romain Grosjeans evner i Haas-raceren.

Hvor Kevin Magnussen har fået en rigtig god start på Formel 1-sæson, ser det straks værre ud for teamkammerat Romain Grosjean. 

Kun to ud sæsonens foreløbige fem grandprix'er har fransk-schweizeren gennemført, og senest udgik han i tredje sving på banen i Barcelona.

- Jeg tror, det æder ham op, men nogle gange kan en lille smule succes vende det. Så i øjeblikket er han helt sikkert nede, men jeg talte med ham, og han lader til at have reageret okay, siger Günther Steiner ifølge ESPN.

- Det er bare en af de ting, hvor du bliver nødt til at arbejde hårdt på dig selv og det, du gør, for så vil du komme tilbage. Hvis du har talentet og ved, at du kan gøre det, er du bare nødt til at realisere det.

Efter Romain Grosjean måtte kaste håndklædet i ringen i Barcelona, modtog han en straf, fordi han rev Nico Hülkenberg (Renault) og Pierre Gasly (Toro Rosso) med i sit styrt. Ligesom Haas-køreren udgik de begge, mens Grosjean blev idømt en straf på tre placeringer i næste grandprix i Monte Carlo. 

Selvom den fransk-schweiziske Formel 1-kører står med dårlige kort på hånden, får han fuld opbakning fra sin teamchef.

- Jeg kunne ikke gøre noget anderledes! Hvis jeg lader ham i stikken, er vi færdige. Vi bliver nødt til at rejse ham, og vi bliver nødt til at hjælpe ham, siger Steiner.

'Jeg kan ikke bebrejde dig'

Haas-chef Günther Steiner er overbevist om, at en god præstation kan være nok til at vende udviklingen.

- Det er ikke, hvordan du går ned. Det er, hvordan du kommer op igen. Så hvis han har et 'Romain-resultat', som han kan have, vil alle glemme de sidste ni løb, lyder det.

Og netop sådan et resultat kan meget vel være på trapperne for Romain Grosjean. I hvert fald var han overmåde positiv efter Formel-testen i Barcelona, hvor han satte fjerdebedste tid. 

- Følelsen var supergod, og jeg synes, det var vigtigt at komme tilbage på hesten igen efter at være udgået af søndagens grandprix.

- Forhåbentlig fortsætter den gode fornemmelse frem mod Monaco og i resten af sæsonen. Jeg er meget tilfreds med det arbejde, vi alle har udført, sagde fransk-schweizeren i en pressemeddelelse efterfølgende.

Under alle omstændigheder er der fuld støtte fra holdet, forsikrer Günther Steiner. Også når tingene ikke går som planlagt, hvilket var tilfældet i seneste grandprix.

- Jeg sagde til ham: Jeg kan ikke bebrejde dig for det her. Du forsøgte at få den bedst mulige start, og det lykkedes ikke - kom videre. 

- Så nemt er det. Fokus er på Monte Carlo, hvor vi ved, han kan være rigtig stærk, fastslår Haas-chefen.